7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z Bukurešti vezeme alespoň jeden bod

P1020763

Brno před utkáním v Bukurešti věřilo, že se mu podaří v úvodním duelu Challenge Cupu získat minimálně jeden bod. A přesně to se mu v Rumunsku podařilo, mělo ale rozhodně na víc - v utkání se totiž dostalo do slibného vedení 2:0 na sety. Pak však rumunské volejbalistky nabraly druhý dech, vývoj zápasu obrátily zcela na svoji stranu a nakonec ho vyhrály poměrem 2:3 (27,25,-23,-18,-7). Odvetu s týmem C.S.M. Bukurešť si Královo Pole zahraje na domácí palubovce příští úterý.

 

„První a druhý set jsme odehrály výborně," okomentovala vývoj utkání brněnská kapitánka Vendula Měrková. „Bohužel jsme těsně nezvládly koncovku třetího setu, soupeř se rozehrál a pak už nás k ničemu nepustil. Ve zkrácené hře jsme ještě chytly začátek, ale naše nevynucené chyby dovolily soupeři tie break velkým rozdílem vyhrát," dodala.

Volejbalistky Králova Pole přitom vlétly do utkání tak, jak Vendula Měrková dopředu avizovala - bojovně a s odvahou, a i proto se v prvním setu ujaly vedení 7:4. Domácí Bukurešti se podařilo sérií kvalitních podání vyrovnat na 12:12, následný servis Aničky Suché a výborný blok Mariky Tesařové pak ale pomohl k opětovnému vedení Brna 15:12. Brno si drželo náskok až do stavu 24:23 - Bukurešti se pak podařilo odvrátit dva setboly, ten třetí už ale Královo Pole zvládlo a sadu vyhrálo 27:25.

Druhý set Brňanky tak dobře nezačaly a po několika chybách prohrávaly 1:5. Pak naskočila na podání Vendula Měrková a postupným ziskem čtyř bodů dotáhla na 6:7. Následovala tahanice o každý bod a vyrovnaný stav trval ještě při 22:21. Brnu se koncovka setu ale znovu vyvedla, a tak druhou sadu nakonec dotáhlo do vítězného konce 25:23.

Třetí dějství bohužel v úvodu zcela ovládly domácí hráčky a Brno muselo zachraňovat stav 3:9. Výborně se v poli předvedla Šárka Melichárková a Královu Poli se podařilo srovnat na 13:13. Rumunské hráčky však konec setu již napotřetí nepustily, od stavu 20:22 si podržely dvoubodové vedení a sadu uhrály 23:25.

Velkou trápenou byla pro brněnské hráčky bohužel sada čtvrtá, Bukurešť získala velký náskok 2:8 a Brno už jen marně dotahovalo. Nejslibněji to vypadalo při podání Aničky Suché, kdy se Královu Poli podařilo přiblížit z 14:21 na 18:21, následující čtyři hry už ale patřily zpátky domácím Rumunkám, které set uhrály snadno 18:25.

Ve zkrácené hře Brňankám vyšel jen úvod, vedení 4:2 zajistila Vendula Měrková krásnou smečí a Anička Suchá dobrým blokem. Bukurešť ale ukázala, že má více sil a Královo Pole od stavu 5:5 už k ničemu nepustila. Tie break tak skončil pro Brno smutně 7:15.

„První tři sety jsme vůbec nehrály pod tlakem, po prohrané třetí sadě jsme ale úplně ztratily rytmus, nakupily chyby a to nás bohužel připravilo o vítězství," řekla po utkání blokařka Jennifer Keddy.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT