7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Měrková: Jsem ráda za zvládnutou napjatou koncovku třetí sady

Prostejov

Královo Pole prohrálo v 12. kole extraligy v Prostějově 1:3 na sety (17,14,-31,18). Dramatickou koncovku ale přinesla třetí sada, kterou nakonec lépe zvládly brněnské hráčky a po dlouhé tahanici ji šestým proměněným setbolem dotáhly do vítězného konce 33:31. Vzít přitom vůbec nějaký set prostějovskému týmu se v této sezóně povedlo kromě Brna zatím jen Ostravě a Přerovu.

„Až na druhý set jsme dnes šly do zápasu nebojácně a odvážně," řekla po utkání brněnská kapitánka Vendula Měrková. „Ve třetím setu se nám podařilo zatlačit soupeře podáním a jsem velmi ráda, že se nám ho podařilo zvládnout. Do čtvrté sady už Prostějov nastoupil v základní sestavě a zvedla se kvalita celého jejich kádru," dodala.

Brno začalo utkání dobře, vedení 8:5 v úvodní sadě ale bohužel ztratilo sérií zkažených podání a bodové manko se mu už pak dorovnat nepodařilo. Prostějov tak první set vyhrál 17:25.

Druhé dějství začalo neskutečnou exhibicí domácích hráček na podání, díky které se prostějovské volejbalistky dostaly do rychlého vedení 0:8. Královo Pole pak sice předvedlo pár slibných výměn, ale sada vyzněla zaslouženě ve prospěch Prostějova 14:25.

Brněnské hráčky se o nápravu postaraly ve třetím setu, dostaly se v něm do vedení 6:2 a držely ho až do stavu 17:17. Pak následovala dlouhá tahanice o každý bod - Brno si zahrálo zatím nejdelší sadu v této extraligové sezóně a na jejím konci mělo k dispozici dokonce šest setbolů. Vítězství 33:31 pro Královo Pole nakonec vybojovala výborným blokem Jennifer Keddy.

Prostějov se však vrátil zpátky do utkání hned v úvodu čtvrtého setu, kdy se ujal vedení 2:6. Královo Pole už pak bohužel srovnat krok nedokázalo a čtrvté dějství prohrálo 18:25.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT