7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole ukončilo pouť pohárovou Evropou

Bukurest

Královo Pole si bohužel v osmifinále Challenge Cupu nezahraje. Na domácí palubovce nestačilo na výborně hrající C.S.M. Bukurešť a prohrálo 0:3 (-18,-21,-24) na sety. „Dnes s námi hrálo úplně jiné Rumunsko než minulý týden," řekla po zápasu brněnská kapitánka Vendula Měrková.

 

„V dnešním duelu jsme udělaly spoustu nevynucených chyb, a i když nám fungovala obrana na síti, tak nám vůbec nešlo bránění v poli," dodala po utkání.

V prvním setu udržely Brňanky krok s Bukureští do stavu 7:7, pak jim bohužel hostující utekly o tři body a stav se jim už do konce setu srovnat nepovedlo. Set na 18:25 ukončila nešťastým servisem do sítě Anička Suchá.

Začátek druhého dějství vypadal na slibný obrat, Brno se ujalo při podání Veroniky Hrazdírové vedení 8:2 a výborně se několikrát blýskla právě smečařka Anička Suchá. Pak však na podání nastoupila hostující Bascis Roxana Denisa a udržela ho až do stavu 8:13. Bruno Napolitano do hry přizval Šárku Šloufovou, ale ani střídání Královu Poli nepomohlo. Za stavu 14:21 ještě Brňanky získaly 5 bodů v řadě při podání Kláry Mikelové a několikrát se výborně předvedla Šárka Melichárková, ale dohnat Bukurešť se už nepovedlo a i druhá sada vyzněla v její prospěch 21:25.

Nejdramatičtějí koncovku tak přinesl až set třetí. V jeho průběhu Královo Pole vedlo 14:9, pak se však Brnu přestalo dařit v útoku a hostující postupně srovnaly na 17:17. Tahanice o každý bod pak trvala až do konce setu, na podání se opět blýskla Klára Mikelová a dobře hrála i Jennifer Keddy. I přesto ale Rumunsko nakonec těžilo ze dvou mečbolů, první ještě Brno ubránilo, ten druhý už ale bohužel ukončil set i účinkování Králova Pole v Challenge Cupu. Bukurešť vyhrála třetí sadu 24:26 a v Brně se radovala z postupu do dalšího kola.

„Dnešní zápas ukázal, jak se hrají mezinárodní utkání v evropských pohárech. Byl na úplně jiné úrovni než jsou naše extraligové souboje. Jsem ale rád, že jsme si Challenge Cup mohli zahrát, protože pro všechny naše hráčky to jsou obrovské zkušenosti, které se jim do budoucna mohou jen zúročit," řekl po utkání brněnský kouč Bruno Napolitano.

 

Barbora Mertová

 

Foto: Martin Pištěk 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT