7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým veze ze Šternberka tři důležité body

P1020885

Brněnské volejbalistky jely ve čtvrtek do Šternberka s jasným cílem: připsat do tabulky znovu tři body a přiblížit se tak k nejlepší čtyřce extraligy. A že se Královo Pole o horní polovinu nadstavbové části opravdu ještě popere, dokázalo trpělivým a koncentrovaným výkonem, který vedl k zaslouženému vítězství 3:0 (11,20,25) na sety.

„Až na třetí set, který jsme si samy zkomplikovaly, jsme předvedly velmi vyrovnaný výkon," uvedla po utkání brněnská kapitánka Vendula Měrková. „V prvních dvou sadách se nám podařilo soupeře zatlačit hlavně dobrým servisem," dodala.

Velkou chuť Brna vyhrát ukázal hned první time out úvodní sady - hráčky Králova Pole v něm vedly vysoko 8:1. Domácí Šternberk se během setu herně zvednout nedokázal, a tak Brno první sadu vyhrálo velkým rozdílem 25:11.

Druhé dějství začalo ze strany hostujících Brňanek opatrněji, i tak se ale postupně znovu ujaly vedení 8:6. Šternberský Sokol v průběhu druhé sady působil ve hře zbrkle, hodně chyboval a řada jeho útoků skončila v autu. Oproti němu Brno trpělivě navyšovalo náskok a set nakonec uhrálo 25:20.

Hanačky se zvedly až ve třetím setu, vedení 0:3 ale nezúročily a za stavu 13:10 musely znovu dotahovat. To se jim tentokrát dařilo mnohem lépe a Brno uprostřed setu musela podržet několika skvělými zákroky Šárka Melichárková. Šternberk se postaral o dramatickou koncovku setu i celého zápasu, na konci třetí sady se mu totiž podařilo vybojovat hned čtyři setboly. Na podání za stavu 20:24 však nastoupila Klára Mikelová a skóre Brňanky při jejím servisu otočily na 25:24. Závěr už si Královo Pole vzít nenechalo, třetí dějství vyhrálo 27:25 a do tabulky v extralize připisuje zasloužené tři body.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT