7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další rychlé vítězství. Královo Pole opanovalo brněnské derby

KP SG

Volejbalistky Králova Pole přivítaly v předehrávce 15. kola extraligy na domácí palubovce tým SG Brno a díky výbornému útoku i hře na blocích jim k vítězství 3:0 na sety stačilo pouhých 60 minut. V poli opět zazářila domácí kapitánka Vendula Měrková, která zaznamenala 71% úspěšnost a i nadále vede s náskokem více než sto bodů tabulku nejlepších hráček extraligy.

„Naše holky dneska moc dobře přihrávaly, občas jsme samozřejmě měly nějaká nedorozumění na hřišti, ale hlavní je výsledek. SG Brno jsme dnes přehrály úplně ve všem," zhodnotila utkání Vendula Měrková. Své svěřenkyně pochválil i domácí trenér Bruno Napolitano: „Dnes jsem s výkonem děvčat velmi spokojený, hrály moc pěkně v útoku a výborně blokovaly.“

Oba týmy se ale v úvodu zápasu po pauze z přelomu roku jakoby trošku herně hledaly. Královo Pole na začátku prvního setu rychle odskočilo na 10:3. Hostujícím hráčkám se pak postupně podařilo dotáhnout na rozdíl čtyř bodů (13:9) – to však byla z jejich strany konečná. Domácí volejbalistky si náskok podržely a s přibývajícím setem ho ještě navyšovaly. První sadu tak Královo Pole uhrálo s přehledem 25:16.

Do druhého setu naskočila za Královo Pole na blok místo Mariky Tesařové Lenka Podhrázká. Domácí hráčky se dostaly do rychlého vedení 5:0, pak však následovala série chyb na podání a v útoku a SG Brno snížilo na 6:4. Další zaváhání už domácí volejbalistky nepřipustily, svůj náskok naopak navyšovaly a hrály dobře v útoku. V závěru sady se blýskla na podání Lenka Podhrázká a po výborné sérii pěti přesných servisů dovedla svůj tým k vedení 23:9. Královo Pole nakonec vyhrálo druhý set 25:10.

Třetí dějství už žádnou změnu nepřineslo – naopak set byl pro SG Brno velkým trápením. Královo Pole vstoupilo do třetí sady skvělým servisem Šárky Šloufové a výbornými smečemi Venduly Měrkové a dostalo se do vedení 4:0. Na podání se pak opět velmi dobře předvedla Lenka Podhrázká a domácí hráčky náskok navýšily na 9:1. Hostující naopak kupily chyby při rozehrávce i v útoku a v druhém time outu prohrávaly už 16:4. Výborně se pak na bloku i na podání předvedla Jennifer Keddy. Královo Pole zvítězilo ve třetím setu zaslouženě 25:9 a připsalo si do extraligové tabulky tři vítězné body.

Barbora Mertová

 

Foto: Martin Pištěk 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT