7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrava další zaváhání nepřipustila, Brno jede domů s prázdnou

DR127208

Královo Pole si v sobotu zahrálo už 16. kolo nejvyšší volejbalové soutěže žen. Na ostravskou palubovku přitom mířilo s jasným cílem: pokusit se Ostravu porazit a zopakovat tak to, co se minulý týden povedlo pražskému Olympu. Ostravský tým doposud v extralize prohrál pouhé dva zapásy a v sobotním utkání žádné další klopýtnutí nepřipustil. Naopak jen potvrdil své kvality - Brnu totiž nedovolil uhrát ani jednu sadu. 

 

Zápasu přihlížela v úplně nové pozici asistenta trenéra Míša Doležalová, bývalá brněnská kapitánka. Ta se po zranění kolena pomalu vrací zpátky do tréninkového procesu. Tento týden jsem konečně zase začala s volejbalem," pochválila si. Ještě dva týdny sice nemůžu skákat, ale do ostatních činností se už můžu progresivně zapojovat."

Brno nastoupilo v Ostravě do základní sestavy v netypickém složení, na nahrávku se tak například od začátku postavila Šárka Šloufová. Až do stavu 12:12 drželo Královo Pole s domácími vyrovnaný krok, pak však následovala série chyb hostujících  na příjmu a ostravským volejbalistkám se podařilo odskočit na 12:16. Brno sice zbraně nesložilo a uhrálo v závěru sady několik pěkných bojovných výměn, Ostrava si už ale náskok podržela a první dějství dotáhla do vítězného konce 18:25.

Začátek druhé sady bohužel Brnu utekl, a domácí hráčky se tak dostaly do rychlého vedení 3:8. Stav 4:11 pak pro Královo Pole vůbec nevypadal příznivě, hostující ale hlavně díky skvělé spolupráci Šárky Šloufové a Venduly Měrkové ještě umazaly bodové manko alespoň na 7:11. Ostravské hráčky ale další zaváhání nepřipustily a druhý time out význěl jednoznačně v jejich prospěch 10:16. Brno se potom bohužel nedostalo už vůbec k ničemu - naopak kupilo chyby na přihrávce i v útoku. Ostrava tak vyhrála druhý set vysokým bodovým rozdílem 11:25.

Úvod třetí sady přinesl několik dlouhých výměn zakončených většinou nevynucenými chybami Králova Pole. Ostravské hráčky se ujaly vedení 2:6 a náskok postupně navyšovaly - v druhém time outu už vedly vysoko 9:16. Brněnské volejbalistky ještě stáhly na 14:18, blíž k tělu už je ale Ostrava nepustila, třetí set získala poměrem 15:25 a po zaslouženém vítězství si připsala na své konto další tři body.

Bylo logické, že Ostrava bude v domácím prostředí sebevědomější a bude se snažit odčinit těžkou pořážku s Olympem z minulého týdne," uvedla po utkání Míša Doležalová. Nehrály jsme navíc v obvyklém složení, a tak nás kvůli mnoha změnám dost ovlivnila nervozita a scházela nám bohužel potřebná agresivita," dodala.

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT