7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Za šťastnější konec zatahalo v pěti setech Královo Pole

IMG 2060

Pětisetová bitva. Vydřené vítězství. Zisk alespoň dvou bodů. S takovými pocity odcházely do šaten brněnské hráčky, které v prvním nástavbovém utkání porazily na domácí palubovce Frýdek-Místek 3:2 na sety (12,-15,20,-23,15). Začátek utkání přitom vypadal pro Královo Pole velmi slibně, pak se však Frýdek-Místek vrátil do hry a zdramatizoval v Brně sobotní podvečer.

 

„Podaly jsme klasický nevyrovnaný výkon, kdy po prvním, od nás výborně odehraném setu, jsme nenavázaly na kolektivní hru a pustily jsme naopak do hry soupeře. Dneska dobře zahrály holky z lavičky a chtěla bych celý tým pochválit za konečnou výhru,“ zhodnotila zápas brněnská kapitánka Vendula Měrková.

Domácí hráčky vlétly do utkání s touhou připsat si do tabulky tři vítězné body a brzy se dostaly do vedení 8:2. Frýdek-Místek nedokázal zareagovat a vypracovat si solidní útok, kterým by zabodoval. Královo Pole tak set postupně dotáhlo až do vítězného konce 25:12, závěr sady přitom velmi dobře odpodávala brněnská Marika Tesařová.

Druhé dějství se domácím vůbec nevydařilo, Brnu nefungovaly bloky ani obrana v poli a nezachránily ho ani útoky. Volejbalistky Frýdku-Místku na začátku setu odskočily o čtyři body na 2:6 a Královo Pole po celý set jenom marně dotahovalo. Hostující naopak svůj náskok podržely a sada tak vyzněla v jejich prospěch 15:25.

Třetí set byl dlouho soubojem kdo s koho, volejbalistkám Brna se povedlo vrátit do zápasu po prvním time outu a získat potřebné vedení 12:9. Frýdek-Místek už bodové manko smazat nedokázal a Královo Pole sadu uhrálo poměrem 25:20.

Že se zápas vyvíjí jako na houpačce potvrdil čtvrtý set. Soupeřky se do stavu 8:7 tahaly o každý míč, pak však hostující odskočily na 9:12 a bylo to tentokrát Královo Pole, které marně dotahovalo ztrátu. V koncovce setu se ještě Brňankám podařilo za stavu 21:24 odvrátit dva setboly, z toho třetího se už ale radoval Frýdek-Místek a utkání dovedl až ke zkrácené hře.

Ani tie break dlouho nepřinesl rozuzlení, kdo ze zápasu vyjde jako vítěz. Hrálo se o každý bod, domácí ale za stavu 13:14 udržely koncentraci a nad Frýdkem-Místem nakonec vyhrály 17:15.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT