7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vystoupat nad pražský Olymp se Brnu nepovedlo

IMG 4026

Královo Pole podlehlo v dalším nadstavbovém kole extraligy Olympu Praha 0:3 na sety (-19,-12,-14). „Olymp předvedl velmi dobrý a kolektivní výkon a dnes zaslouženě vyhrál," řekla po zápase brněnská kapitánka Vendula Měrková. Brno tak v extraligové tabulce drží i nadále šesté místo a na pátý Olymp po dnešní prohře ztrácí už 13 bodů.

„Gratuluji domácímu celku k výhře. Hned na záčátku nás soupeřky zatlačily servisem a tím nás donutily vyprodukovat velké množství chyb a nepřesností. Spolu s naším nedůrazem v útoku tak nebylo co řešit," zhodnotila utkání Michaela Doležalová, která ho v Praze sledovala z lavičky.

Brňankám se přitom povedl úvod prvního a druhého setu - v obou vedly v prvním time outu 8:6. Pak už to však byl pokaždé Olymp, který převzal otěže, ujal se vedení a srovnat Královu Poli ani jednou nedovolil. První sada vyzněla ve prospěch Prahy 19:25, v druhém dějství Brno uhrálo pouhých 12 bodů. Královo Pole v druhém setu nenašlo odpověď zejména na výbornou šňůru podání Pavlíny Šimáňové a bývalé brněnské hráčky Kláry Vyklické.

Blokařka Klára Vyklická pak výborně odservírovala i začátek třetí sady a Brno už se za stavu 1:8 herně zvednout nedokázalo. Olymp Praha tak vyhrál poslední set zaslouženě 14:25.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT