7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šternberk přijel do Brna jenom na výlet

Ste3

K nečekané rošádě došlo minulý týden ve dvou extraligových zápasech skupiny o 5.-8. místo. Šternberk doma porazil Frýdek-Místek a ten vzápětí našel úspěšný recept na pražský Olymp. V utkání Králova Pole se Šternberkem se už ale žádné překvapení nekonalo, Brno v něm potvrdilo roli favorita a na domácí palubovce vyhrálo s přehledem 3:0 na sety.

„Dnes jsem s výkonem mužstva velmi spokojený," pochválil své svěřenkyně brněnský kouč Bruno Napolitano. „Velmi dobře hrála Šárka Šloufová. Samozřejmě se už teď plně soustředíme na play off," dodal.

Výhru si pochvalovala i nejproduktivnější hráčka extraligy Vendula Měrková, která si na své konto připsala dalších 17 bodů. „Dobře jsme dnes podávaly a soupeř nám nekladl žádný odpor. Jsem ráda nejenom za vítězství a zisk tří bodů, ale i za to, že se znovu na hřišti objevila Míša Doležalová.“

Brno se hned v úvodu zápasu ujalo vedení 5:1 a Šternberku tak jasně ukázalo, kdo bude na hřišti pánem. Výborně se na servisu předvedla Šárka Šloufová, která skóre 10:8 navýšila až na 19:8. Královo Pole hrálo v poli i v útoku s velkou lehkostí a Šternberk prakticky k ničemu nepustilo, a tak první sada vyzněla v jeho prospěch 25:14.

Druhé dějství znamenalo pro hostující hráčky ještě větší mizérii. Šternberk v něm uhrál jenom 11 bodů a na brněnskou hru hledal marně odpověď. V závěru setu na hřiště po delší herní pauze naskočila Míša Doležalová. Ta si na podzim poranila koleno právě v utkání se šternberským Sokolem, a o to víc si tak mohla vychutnat vítězný konec druhého setu.

Hostující se herně lehce zvedly až ve třetí sadě. Brno v ní vedlo už 16:10, Šternberku se pak ale podařilo dotáhnout alespoň na 20:16. Volejbalistky Králova Pole ale koncovku zápasu zvládly a vyhrály poslední set 25:21 - tvrdou smečí ho zakončila Vendula Měrková.

„Dnešní zápas se nám vůbec nevydařil, Brno nemuselo ani moc hrát, protože my jsme předváděly naivní dorostenecký volejbal," řekla po utkání šternberská kapitánka Martina Janečková. Na své svěřenkyně se zlobil i hostující trenér Martin Hroch: „Náš tým trošku podlehl uspokojení z minulého úspěšného utkání s Frýdkem-Místkem, kdy jsme podali velice dobrý výkon. Dnes hráčky nepřišly připravené na zápas a zklamaly ve všech herních činnostech. Do Brna jsme přijeli jenom na výlet.“

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT