7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Porážka z Prahy odčiněna. Brno nad Olympem zaslouženě vyhrálo

IMG 4057

I když už mělo Královo Pole i pražský Olymp před středečním utkáním jasno, ze které pozice naskočí příští týden do play off, rozhodně v Brně ve středu nebyl k vidění jenom odpočinkový volejbal. Naopak. Z obou celků bylo cítit velké odhodlání i to, že čtvrtfinále už je za dveřmi. Utkání zvládlo daleko lépe Brno, a to se muselo od druhého setu obejít bez nejproduktivnější hráčky extraligy Venduly Měrkové, která špatně došlápla a byla nucena domácí palubovku předčasně opustit.

Do základní sestavy Brna naskočila stejně jako v minulém utkání i kapitánka Michaela Doležalová a blýskla se v něm řadou obětavých zákroků. „První a třetí set jsme si pohlídaly hned od začátku, ten druhý jsme bohužel prohrály, protože byl ovlivněný zraněním Venduly Měrkové. Vystřídala ji Tereza Diatková a chvíli nám trvalo, než jsme s ní sladily systém hry. Musím ji ale velmi pochválit, protože právě díky ní jsme uhrály napínavou koncovku čtvrtého setu a nemusely dohrávat tie break,“ řekla po utkání Doležalová.

Královo Pole se na začátku zápasu ujalo vedení 6:3, hrálo koncentrovaně a náskok si podrželo v celém setu. Olympu se sice podařilo v koncovce Brno dotáhnout, ale šanci vyrovnat si Pražačky zkazily několika nepřesnými podáními. První sada tak skončila těsným rozdílem 26:24.

V úvodu druhého dějství špatně došlápla brněnská univerzálka Vendula Měrková a musela hru opustit  místo ní naskočila na palubovku Tereza Diatková. Brno ještě udrželo s Olympem krok do stavu 13:14, pak však hostující využily oslabeného útoku a výborně odehrály druhou polovinu sady. V závěru se povedla dlouhá šňůra na servisu pražské smečařce Kláře Melicharové, a tak Olymp set ovládl poměrem 14:25.

Brno se však ve třetím setu herně zvedlo a vrátilo k soustředěné hře. Do prvního time outu se soupeřky tahaly o každý míč, pak ale Královo Pole dostalo Olymp pod tlak a postupně hostujícím odskočilo. Výborně se na podání předvedla brněnská blokařka Jennifer Keddy a dovedla svůj tým až k vedení 23:13. Olymp sice odpověděl pěti body v řadě, zvrátit stav už ale nedokázal a set prohrál 25:19.

Napínavou podívanou přinesla čtvrtá sada, ve které se soupeřky dlouho tahaly o míč. Byl to pak nejprve hostující Olymp, kterému se podařilo urvat tříbodově vedení 14:17. Královo Pole však koncovku zvládlo na jedničku a skóre obrátilo na konečných 25:20  zápas přitom dohrávalo prakticky v juniorském složení.

„Tohle vítězství pro nás bylo určitě důležité, zvlášť když si vzpomeneme na poslední zápas s Olympem, ve kterém nás jednoznačně přehrál," zhodnotil utkání brněnský kouč Bruno Napolitano. „Dnes nastoupil za Královo Pole velmi mladý tým a předvedl výborný výkon.“ Nad výkonem svých svěřenkyň naopak kroutil hlavou trenér pražského Olympu Stanislav Mitáč: „Takhle špatné utkání už jsme odehráli ve Frýdku-Místku a myslel jsem si, že jsme si z toho vzali ponaučení. Za týden se bude rozhodovat o tom, jestli sezóna byla úspěšná nebo ne, a tak se musíme hluboce zamyslet nad naším výkonem." Stejně se vyjádřila i kapitánka Prahy Eva Hodanová: „Zápas se nám vůbec nepodařil, udělaly jsme v něm obrovské množství chyb. Do play off to je pro náš tým velký zvednutý varovný prst.“

 

Barbora Mertová

 

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT