7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Děkujeme našim skvělým fanouškům za neunávnou podporu

IMG 4032

Královo Pole prohrálo úvodní čtvrtfinálový zápas v Ostravě 0:3 (-23,-17,-13) na sety. V sestavě se bohužel muselo obejít bez Venduly Měrkové, která ještě po zranění není v úplně stoprocentní kondici. Tato klíčová brněnská hráčka tak první čtvrtfinálový duel sledovala pouze z lavičky: „Bohužel jsme dnes po každé naší dobré šňůře balónů udělaly nějakou chybu a to nás stálo zápas," uvedla po utkání.

 

„S Ostravou jsme držely krok jen v prvním setu. Pak jsme se vždycky zasekly v jedné rotaci, kdy si domácí hráčky vytvořily náskok a udržely ho do konce sady," zhodnotila zápas brněnská kapitánka Míša Doležalová. „V utkání jsme bohužel nebyly schopné skórovat po naší velmi solidní obraně, což bylo klíčové," dodala.

První set přitom hostující hráčky Králova Pole začaly na výbornou a Ostrava je musela dotahovat. Skvěle se v útoku předvedla Anička Suchá. Vedení 13:10 však Brno neudrželo, domácí volejbalistky skóre srovnaly na 13:13 a poté to byly ony, které držely několikabodový náskok. Královo Pole však ještě stav 18:22 dokázalo dotáhnout na 22:22, koncovka se ale Brnu po chybném útoku nevyvedla, a tak mu sada utekla těsně 23:25.

Ostravské hráčky pak vlétly rychlým vedením 1:5 do druhého dějství, Brno ale srovnalo krok a dorovnalo na 10:11. To však byla ze strany hostujících konečná a byla to naopak Ostrava, která dostala Brno pod tlak a set vyhrála poměrem 17:25.

Třetí set už byl zcela v režii domácí Ostravy - Brno přestalo tlačit servisem a nedařilo se mu na přihrávce, proto se ostravské hráčky brzy ujaly vedení 6:14. V dresu Králova Pole podala velmi bojovný výkon hlavně Šárka Melichárková, na Ostravu už ale Brno bylo krátké a prohrálo třetí sadu 13:25. „Ostrava nás v druhé polovině zápasu lépe odbránila a my jsme nedokázay bodovat. Rozhodovaly i malé nepřesnosti," řekla po utkání Melichárková. „Za všechny holky bych dnes chtěla poděkovat alespoň na dálku všem našim skvělým fanouškům za jejich neúnavnou podporu," dodala.

 
Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT