7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky v přátelském duelu porazily Olomouc

 Protože ženská extraliga má z důvodu předolympijské kvalifikace týdenní přestávku, vyplnily si brněnské volejbalistky volný čas přípravným utkáním. Ve čtvrtek na své palubovce hostily družstvo Olomouce, tedy svého jediného letošního extraligového přemožitele. Odveta za porážku ve třetím kole extraligy vyšla skvěle, Brňanky v zápase hraném na pět setů zvítězily 4:1.

 

Brňanky do utkání nastoupily bez libera (nebo spíše dočasně přeškolené smečařky) Markéty Tomanové a hlavního trenéra Miroslava Čady, kteří momentálně spíše neúspěšně bojují se svými reprezentačními výběry (tzn. Česka a Slovenska) o účast na olympiádě v příštím roce. Olomoucké družstvo bylo zatím jediným,  které dokázalo v letošní sezóně v soutěžním utkání Královopolanky porazit. Proto bylo otázkou, zda svůj úspěch zopakuje i na brněnské půdě. Tentokrát však byly úspěšnější volejbalistky Králova Pole. Od počátku utkání si udržovaly náskok, který dokázaly dotáhnout až do zisku prvního setu. Vyjma druhého setu, který pro sebe v těsné koncovce po tvrdých servisech Gregorové získaly olomoucké hráčky, byly v zápase lepší Brňanky. Více se jim dařilo na příjmu a v útoku a jejich podání, především plachtící od Fiedlerové nebo Formánkové, nadělalo v olomoucké přihrávce mnoho zmatku. I proto se tentokrát příliš nedařilo olomouckým smečařkám, které rozhodly předcházející extraligový duel. I když brněnský trenér Samek poslal do každého setu jinou sestavu, obraz hry byl ve všech setech velmi podobný. Zhruba do půlky setu se družstva přetahovala o každý bod, poté však Brňanky dokázaly odskočit a získat rozhodující náskok. Po vítězství 3:1 na sety se jim podařilo zvítězit i v "doplňkovém" pátém setu do patnácti bodů, a uhrát tak cenné vítězství 4:1, které je nejlepším povzbuzením pro nejbližší extraligový duel v Liberci a doma s pražskou Slávií.

KP Brno - UP Olomouc 4:1 (19,-23,18,17,12)

Sestava Brna: Kubínová, Goliášová, Onderková, Mikysková, Fiedlerová, Hanusová, libero Tobiášová - Kulísková, Formánková, Hudcová, Bradáčová 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT