7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým má za sebou první herní prověrku

P1070743

Volejbalistky Králova Pole mají za sebou první ostrý turnajový start! O víkendu se zúčastnily Mezinárodního volejbalového turnaje žen v Trnavě, kde změřily síly s třemi extraligovými slovenskými celky. Kromě domácích trnavských hráček se utkaly ještě s Nitrou a Pezinokem a po dvou výhrách a jedné prohře jim v konečném zúčtování patřila druhá příčka. „Náš první turnaj v přípravě naprosto přesně ukázal, na čem ještě musíme zapracovat,“ uvedla po utkáních brněnská kapitánka Michaela Doležalová.

 

Její tým má oproti loňské sezóně zcela novou podobu. „Letos máme početnější a homogennější družstvo, takže mohla každý zápas na Slovensku odehrát jiná sestava. Začal tím dlouhodobější proces sehrávání se s novými hráčkami,“ řekla Doležalová. Hlavní kouč žen Marek Rojko si momentálně plní své povinnosti u slovenské reprezentace, a tak se o A-tým na turnaji trenérsky postaral jeho první asistent Radim Vlček.
 
První duel v novém složení zvládly brněnské hráčky na výbornou, když porazily Hit Trnava 3:1 na sety. Ve druhém utkání s Pezinokem rozhodoval o vítězi až tie break, ve kterém za lepší konec zatahaly brněnské volejbalistky. Třetí zápas už tak dobře nedopadl, jednoznačně naopak vyzněl ve prospěch hráček Nitry, které nedovolily Královu Poli uhrát ani jeden set. „Během turnaje jsme měly spoustu dobrých momentů, bohužel jsme ale vyprodukovaly také mnoho nepřesností a nevynucených chyb. Krásně tak vyplynulo na povrch, co je potřeba zlepšit. Pro mě je to prioritně komunikace, která vázla a hodně těžkých okamžiků nám ještě více zkomplikovala,“ zhodnotila turnaj Michaela Doležalová.
 
Svůj první start v dresu Králova Pole se odbyla mimo jiné blokařka Amanda Brown, zámořská posila Brna. „Zejména v druhém zápase se ukázalo, že se budeme v nové sezóně snažit bojovat o každé vítězství. Je potřeba ještě zpřesnit a přitvrdit servis a udržet kvalitní hru na síti,“ poznamenala Brown. Jednou z nových tváří Brna je i bývalá přerovská hráčka Lucie Polášková. I ta potvrzuje, že je před A-týmem ještě hodně práce: „Hlavně v posledním utkání s Nitrou jsme udělaly mnoho chyb a neudržely koncentraci. To nás stálo zápas,“ uvedla.
 
A-tým Králova Pole na Slovensko odcestoval po více jak měsíci intenzivní přípravy na novou sezónu. „Minulým pátkem jsme zakončily nabírání fyzické kondice – síly, rychlosti a vytrvalosti, z čehož budeme těžit do vánoc. Teď nás ale čeká asi nejdůležitější a nejnáročnější část, kdy bude potřeba všechno zúročit při práci s míčem, potažmo technikou,“ popsala průběh přípravy Michaela Doležalová. „Bude to vyžadovat hodně trpělivosti, pracovitosti a koncentrace. Doteď jsme nemusely využívat tolik hlavu, protože jsme poslouchaly pokyny naší kondiční trenérky Míši Jelínkové, teď už bude ale kvalita tréninku záležet mnohem víc i na nás. Začátek určitě nebude snadný, ale když budeme náročné jedna na druhou, věřím, že se budeme rychle zlepšovat,“ dodala.
 
Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT