7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Povinné vítězství v Liberci dalo více práce, než se čekalo

 Brňanky z Liberce přivážejí další vítězství v sezóně. Na půdě posledního celku tabulky se však nadřely více, než se předpokládalo, o čemž svědčí i nejtěsnější vítězství 3:2. Těsnou výhrou se před sobotním úplným extraligovým kolem vrátily na první místo v tabulce, byť především díky tomu, že mají odehráno o dva zápasy více. V sobotu se budou snažit udržet vedoucí pozici v domácím utkání se Slavií Praha.

 

8. kolo ženské volejbalové extraligy (předehrávka)

VK TU Liberec - KP Brno 2:3 (-23,14,-19,19,-14)
Rozhodčí: Rychlík, Záhorcová. Čas: 135 minut. Diváci: 100
Sestava Brna: Kubínová, Goliášová, Kulísková, Mikysková, Fiedlerová, Hanusová, libero Tobiášová - Formánková, Onderková, Bradáčová, Hudcová

 

Fanoušek či sázkař, který by před utkáním vsadil na to, že Brňanky dotáhnou zápas do pátého setu a až v něm rozhodnou o svém vítězství, určitě by neprohloupil. Ze čtyř utkání na půdě hostí v této sezóně měly hned tři zápasy identický průběh. Těšit může alespoň fakt, že pokud letos Brňanky hrály tie-break, vždy v něm dokázaly zvítězit. 
Do sněhem zavátého Liberecka vyrazily Královopolanky za očekávaným vítězstvím. Vrásky na čele trenéra Čady nejspíš přidělala absence Markéty Tomanové, která si z reprezentačních utkání přivezla výron na kotníku. V utkání tedy nenastoupila, na liberu se opět objevila Tereza Tobiášová, smečařské posty zastaly Tereza Fiedlerová a Jana Goliášová. Poprvé v sezóně byla v základní sestavě blokařka Alžběta Kulísková.
Hned první set nabídl vyrovnanou koncovku, ve které byly úspěšnější hostující hráčky z Brna. Poté se zápas začal přelévat z jedné strany na druhou. Z pozice Brna bylo důležitým faktorem, jak se dařila přihrávka. Pokud bylo dobře přihráno, mohly se do útoku zapojit i středové hráčky, kterým se v utkání poměrně dařilo. Pokud však Brňanky útočily pouze z krajních pozic, dokázaly si s tímto Liberečanky poradit. Již tradičně se potvrdilo, že Brňanky na hřištích soupeřů mají problémy se servisem, nedokáží své soupeřky touto činností zatlačit tak, jak se jim to daří v domácích zápasech. Zápas tedy dospěl do rozhodujícího pátého setu. V něm se družstva tahala o každý bod. V dramatické i nervózní koncovce se nejprve Liberec dopracoval k mečbolu. Ten však nevyužil, Brno srovnalo. Za stavu 14:14 liberecké hráčky zaútočily do autu, byť se u rozhodčích domáhaly změny verdiktu. Brňanky nabídnutou šanci využily a hned svůj první mečbol proměnily. 
Po vítězství se Brno vrátilo na první místo v tabulce extraligy. K jejich umístění napomáhá skutečnost, že mají odehráno o dva zápasy více než třeba dosud neporažený Prostějov. Po dlouhé cestě na sever Čech mají hráčky Brna jen den na regeneraci, v sobotu je čeká další extraligový zápas, v 18:30 se Slavií Praha.
 
Ohlasy po utkání:
Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Velký vliv na náš výkon měla kvalita přihrávky. Pokud jsme neměli kvalitně přihráno, nemohli jsme využívat středových hráček, které jinak musím za předvedený výkon pochválit. Nedařilo se nám v útoku na krajích a taktéž náš servis nebyl pro soupeřky moc nebezpečný. Díky tomu se utkání natáhlo až na pět setu. Zápas rozhodla chyba domácích jejich útokem do autu. Do sobotního utkání musíme zlepšit servis i útočnou hru. Je otázkou, zda se do soboty stihne uzdravit Tomanová, která v dnešním utkání nemohla nastoupit. Uvidíme podle jejího aktuálního stavu."
 
Příští utkání:
KP Brno - Slavia Praha, sobota 17.listopadu 2007 v 18:30, Městská hala míčových sportů, Vodova ulice 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT