7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Marek Rojko: Musíme se umět vypořádat i s prohrami

IMG 1171

Královo Pole vycestovalo v 6. kole extraligy do Přerova, který v letošní nejvyšší volejbalové soutěži žen zatím bral dvě výhry ze čtyř utkání. A svou bilanci v sobotu na domácí palubovce vylepšil, když přehrál Brno jednoznačně 1:3 na sety. „Dnes byl náš soupeř lepší v mnoha směrech, takže plně akceptujeme naši prohru. Mrzí mě, že hráčky bohužel nedodržely taktické pokyny z přípravy v tomto týdnu," litoval po utkání brněnský kouč Marek Rojko.
 

„Tak jako nám naše klíčové hráčky zvládly první zápasy, tak dnes ukázaly pravý opak," dodal.

Stejně se po zápase vyjádřila i brněnská kapitánka Míša Doležalová: „Dnes jsme neměly na výhru nárok - Přerov nás přehrál tím, na co jsme se celý týden chystaly, protože jsme nebyly schopné dodržet připravenou taktiku," řekla. „Hrály jsme nepozorně a nesebevědomě v situacích, kdy se lámaly sety. Je to naše první faux pas, ze kterého se musíme poučit a dál zapracovat mimo jiné i na naší sebedůvěře, která nás moc rychle opouští, když začne soupeř tlačit," zdůraznila Doležalová.

Úvodní sadu vyhrály přerovské volejbalistky sice těsným poměrem 23:25 (z pohledu Brna), Královo Pole se ale hodně trápilo už v jejím průběhu, když muselo díky svým chybám a špatnému útoku vzdorovat nepříznivému skóre 9:20. Marek Rojko zamíchal v průběhu setu sestavou a jeho svěřenkyním se pak podařilo srovnat s domácími hráčkami krok a v závěru prvního dějství i odvrátit tři setboly, na vítězství v první sadě to ale bylo málo.

V druhém setu naskočila na palubovku s velkou chutí Gabriela Kopáčová a se svými spoluhráčkami se jí podařilo odskočit Přerovu na 13:8. Na servisu i blocích se dařilo Amandě Brown a i díky ní si Královo Pole podrželo tlak v celé sadě. Esem ji nakonec zakončila Lucie Polášková (25:15).

Tlak Brna pokračoval i na začátku třetího dějství (6:1), přerovské volejbalistky se ale herně zvedly, nejprve srovnaly na 9:9. a pak i otočily vedení na svou stranu. Marek Rojko opět promíchal sestavu, a poprvé si tak v extralize zahrála Nikola Vaňková, na Přerov to ale nestačilo (20:25). Domácí volejbalistky pokračovaly v laufu i v sadě číslo čtyři, Královo Pole naopak nebylo důsledné na servisu a od prvního technického time outu (7:8) na přerovské volejbalistky marně dotahovalo. Přerov se tak doma radoval za 101 minut ze zisku tří extraligových bodů.

 

KP Brno – Přerov 1:3 (23:25, 25:15, 20:25, 22:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Petr Pavlica

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT