7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky na domácí půdě přehrály Slavii Praha

 Brněnským volejbalistkám se podařilo napravit dojem z rozpačitého výkonu v Liberci. Na domácí půdě porazily pražskou Slavii 3:1. V utkání se znovu objevila uzdravená Markéta Tomanová, největší hvězdou však byla univerzálka Soňa Mikysková, která úspěšně zakončila většinu útočných akcí. Brňanky se vítězstvím nadále udržely v čele tabulky.

 

5. kolo ženské volejbalové extraligy

KP Brno - Slavia Praha 3:1 (15,-21,16,19)
Rozhodčí: Záhorcová, Dočkal. Čas: 81 minut. Diváci: 200

Sestava Brna: Goliášová, Onderková, Mikysková, Tomanová, Hanusová, Kubínová, libero Tobiášová - Formánková, Fiedlerová, Kulísková

Po těsném vítězství ve čtvrteční předehrávce v Liberci měly brněnské volejbalistky den na to, aby zregenerovaly síly a v sobotu v domácím utkání přivítaly Slavii Praha. Podle dosavadních výsledků se Pražanky vcelku vyrovnaly s letními odchody tří klíčových hráček a podle tabulky to měl být nejsilnější soupeř, který v letošní sezóně do Brna přijel. Velkým pozitivem bylo, že si Markéta Tomanová stihla alespoň částečně doléčit zranění kotníku a mohla do utkání nastoupit jako kapitánka v základní sestavě. S její účastí se tradičně zlepšila hra v poli, kdy Brňanky dokázaly pochytat spoustu odražených míčů a znovu se pouštět do útoku. Více se jim dařilo i na příjmu a potvrdily, že v domácím prostředí dokážou soupeřky zatlačit servisem. S jejich plachtícím podáním měly Slávistky častokrát problémy. V útočné hře by se obě družstva snad i vyrovnala, pokud by v domácím dresu nehrála Soňa Mikysková. Ve spolupráci s nahrávačkou Šárkou Kubínovou zakončovala mladá univerzálka většinu brněnských útoků a byla v této činnosti úspěšná. Z pohledu statistik získala pro dužstvo ze 47 pokusů 29 bodů, což znamenalo nadprůměrnou úspěšnost 62%.

Od počátku utkání to byly domácí hráčky, kdo udával rytmus zápasu. V prvním setu se odpoutaly ze stavu 8:7 na 13:9 a nadále svůj náskok navyšovaly. Druhý set byl mnohem vyrovnanější, Slávistkám se dařilo s domácími držet krok, ať už díky nepřesnostem v brněnském útoku, nebo slabou obranou na síti. V koncovce zachovaly Pražanky více klidu a druhou sadu pro sebe získaly. V té chvíli vypadalo, že se zápas zdramatizuje. Avšak toto zdání vydrželo pouze do prvního technického oddechového času následujícího setu. Po něm se opět Brňanky začaly více prosazovat a zlomily zápas ve svůj prospěch. Konečné vítězství bylo jednoznačnější, než se očekávalo, avšak pro domácí bylo zasloužené. Královopolanky byly v utkání lepší a vyjma druhého setu nedaly hostujícím hráčkám žádnou šanci.

Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Měli jsme ze Slavie respekt, ale s Tomanovou a Tobiášovou v sestavě byla naše hra jistější. Hlavní rozdíl byl v útoku, kde jsme měli Mikyskovou, která odehrála vynikající utkání. K tomu jí pomohla dobrá práce nahrávačky Kubínové. Soupeře jsme tak poměrně jasně přehráli."

Jiří Zach, trenér Slavie Praha: "Domácí byli lepší, a to ve všech herních činnostech. Měli jsme problémy s přihrávkou a v rozhodujících chvílích nás nepodržela nahrávačka. Brno narozdíl od nás dokázalo vítězit v delších mezihrách a hlavně jeho útok táhla výborná Mikysková."

Markéta Tomanová, kapitánka KP Brno: "Více se nám dařilo na podání a přihrávce, díky tomu jsme mohly i lépe útočit. Nepovedl se nám akorát druhý set, kdy jsme měly slabou obranu na síti."

 

foto: Richard Wiesner 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT