7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov si dnes musel výhru v Brně odpracovat

vk kp agel 24112016 5

KP Brno v dnešním extraligovém utkání nestačilo na mistrovský Prostějov a prohrálo s ním 1:3 na sety. V úvodních dvou sadách ale ukázalo, že dokáže být i tak silnému soupeři vyrovnaným protivníkem. Marek Rojko tak vystihl výsledek čtvrtečního utkání přesně:  „Prostějov si dnes musel vítězství v Brně odpracovat. Rozhodně mu nestačilo odehrát svou zajetou rutinu."

Svěřenkyně Marka Rojka vyslyšely jeho předzápasové pokyny a do utkání naskočily velmi odvážně a nebojácně. A výsledek byl znát, protože s Prostějovem držely krok prakticky v celé úvodní sadě. Díky velkému zlepšení na přihrávce navíc ještě v druhém technickém time outu Brno vedlo 16:13. Koncovku ale lépe zvládly Agelky, stav otočily a nakonec set dotáhly do vítězného konce 21:25.

Velká chuť a bojovnost domácích pokračovala i v sadě číslo dvě. Prostějov sice od začátku držel mírný náskok, Královopolanky ale skóre dotahovaly. Hostujícím se pak podařilo odskočit na rozdíl čtyř bodů (11:15), který si podržely až do stavu 16:20. Následný servis Barbory Kosekové, dobré bloky i hra v poli ale pomohly Brnu otočit na 21:20 a zdramatizovat závěr druhého dějství. První setbol měly k dispozici hostující, brněnské hráčky ale udžely koncentraci a odvrátily ho. A byly to vzápětí ony, které těžily ze setbolu s pořadovým číslem dvě a Vendula Měrková se svým přesným servisem nemýlila. Brno tak za velké podpory domácích fanoušků vyhrálo druhý set poměrem 26:24.

Napínavá volejbalová podívaná pak ale pokračovala už jen na začátku třetího dějství. Prostějovu se totiž při podání Laury Gabrielly Frigo podařilo odskočit na 6:11 a hostující tým svůj náskok držel i v druhém technickém time outu (11:16). Výborná série na podání se potom povedla prostějovské blokařce Veronice Trnkové a Brno se dostalo pod velký tlak (11:21). Prostějov tak sadu dohrál naprosto bez problémů (15:25).

Agelky pokračovaly ve stejném duchu i na začátku čtvrtého setu a rychle se ujaly vedení 3:8. Brno srovnat krok nedokázalo, ve druhém technickém time outu naopak po dlouhé šňůře Mareike Hindriksen na servisu prohrávalo už o 11 bodů. V prostějovském dresu zářila na smeči hlavně Laura Emonts, která v utkání nakonec zaznamenala 19 bodů. Se svými spoluhráčkami se nakonec v Brně radovala z vítězství ve čtvrtém setu 18:25.

„Po prvních dvou odehraných setech, kdy jsme dokázali dostat Prostějov pod tlak, nastal na naší straně bohužel zlom. Jakoby si hráčky řekly, že už své odehrály a to mi trošku vadí, protože Prostějov dnes rozhodně neměl svou obvyklou velkou převahu," smutnil po utkání Marek Rojko. „Teď se ale musíme soustředit na náš sobotní zápas, protože s Olympem Praha potřebujeme vyhrát za tři body," dodal.

 

KP Brno –  Prostějov 1:3 (21:25, 26:24, 15:25, 18:25)

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT