7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rojko: Uvidíme, jakou cestou se ubereme dál

DR165402Královo Pole v této sezóně ani podruhé nestačilo na Olomouc a prohrálo s ní na její palubovce 0:3 na sety. „Bohužel nám dnes nepomohl ani další výborný výkon Venduly Měrkové," litoval po utkání Marek Rojko. Jeho svěřenkyně odehrály s Hanačkami nejvyrovnanější partii v druhé sadě, kterou rozhodla ve prospěch Olomouce až dramatická koncovka. Následný tlak domácích volejbalistek už Královo Pole odvrátit nedokázalo, a tak odjíždí do Brna bodově s prázdnou.

 

„Některé věci z přípravy nám dnes zafungovaly v obraně a na podání, což je posun a byl to obraz prvních dvou dobrých setů," uvedl po zápase Marek Rojko. „Tato část soutěže a vícero utkání ale ukázaly, že úroveň našich smečařek hlavně v útoku nedosahuje kvality nejlepších extraligových družstev. To pociťujeme jako velmi vážnou věc v kvalitě naší hry. Uvidíme, jakou cestou se ubereme, ale musíme to řešit," zdůraznil brněnský kouč.

První sada odstartovala velmi dlouho a pěknou výměnou, kterou nakonec vyhrály hráčky Olomouce a jakoby je to nakoplo do dalšího průběhu setu. Rychle se pak ujaly vedení 1:5 (z pohledu Brna) a hráčky Králova Pole musely celou sadu dotahovat. Olomouc první dějství vyhrála poměrem 19:25.

V sadě číslo dvě se hrálo na obou stranách vyrovnaně, výbornou práci za Královo Pole odvedla Vendula Měrková a na podání se dařilo Aničce Suché. V koncovce ale Brno několikrát chybovalo a to ho stálo těsně set 23:25.

Ve třetím dějství se domácí ujaly hned na začátku vedení a Královo Pole už srovnat krok nedokázalo. Olomouc se tak po vítězství 13:25 radovala ze zisku tří extraligových bodů.

„Olomouci jsme zvádly být vyrovnaným soupeřem dva sety, i když nás hodně tlačily na servisu i v útoku - dokázaly jsme plnit taktické pokyny. Bohužel jsme dnes byly impotentní v protiútoku a nedokázaly jsme konkretizovat úspěšně ubráněné míče," zlobila se po utkání kapitánka Míša Doležalová.

 

KP Brno –  Olomouc 0:3 (19:25, 23:25, 13:15)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT