7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno postupuje do osmifinále Challenge Cupu!

DR166664Pohárová Evropa má pro Královo Pole zatím sladkou příchuť! Brněnské volejbalistky na vídeňské palubovce potvrdily, že chtějí v Challenge Cupu rozhodně pokračovat dál a po výhře 3:1 na sety se ve středu zaslouženě radovaly z postupu do osmifinále tohoto poháru. Královo Pole čeká v dalším kole velmi zajímavý souboj - bude totiž ryze český. O čtvrtfinále se bude rvát Brno s Ostravou.

„Musím se přiznat, že jsem cítil, že hráčky nejsou v posledních trénincích úplně ve svém optimu, což je po novém roce časté. Proto jsme apelovali na koncentraci a akcent v každém kontaktu a všech činnostech. Jsem velmi rád za velkou bojovnost holek, se kterou zápas odehrály a zažily si důležitý vítězný set v evropském poháru," řekl po utkání brněnský trenér Marek Rojko.

VB NIEDERÖSTERREICH Post SV Wien zatlačil Brno v úvodu prvního setu servisem, na kterém se blýskla hlavně Paula Kubová. Pak ale převzaly iniciativu hostující Brňanky a kontrolovaly hru až do stavu 20:18 (z pohledu KP Brno). V závěru sady bohužel Královo Pole promarnilo dva setboly, čehož Vídeň využila a výhru v prvním dějství nakonec obrátila na svou stranu (26:28).

V druhém setu musely volejbalistky Králova Pole dotahovat hned pětibodové manko (0:5), jízdu domácích se ale podařilo zastavit útokem Anny Suché a následnými třemi body Amandy Brown. Dařilo se i Erice Salanciové, a tak se skóre postupně přehouplo na stranu Brna (17:10). Vídeň už zareagovat nedokázala, set prohrála 21:25, a Brnu tak scházel do osmifinále jediný vyhraný set.

Postup stvrdilo Královo Pole hned v následující sadě, ve které domácí vyprodukovaly hodně chyb a brzy ztrácely na Brno už sedm bodů (9:2). Volejbalistky Králova Pole naopak set dotáhly přesvědčivě až k vítězství 25:16.

V posledním dějství dal Marek Rojko příležitost mladším hráčkám, kterým se povedlo otočit nepříznivý stav 3:7 postupně až na 16:15 a o každý bod bojovaly až do konce setu (23:23). Ten nakonec vyhrály nejtěsnějším možným rozdílem bodů 25:23.

„Dnešního zápasu si moc cením, nebyl to vůbec jednoduchý duel po vánoční pauze a navíc to byl rovnou evropský pohár," uvedla po utkání kapitánka Králova Pole Michaela Doležalová. „Chtěli jsme navázat na sérii výher před vánocemi a povedlo se, celý tým si v dnešní bitvě zahrál až na krev."

„V prvním setu jsme hráli slabě hlavně v útoku, v tom druhém jsme pak na hřiště poslali Aničku Suchou, která významně přispěla k obratu hry. Touto cestou musí pokračovat. Celkově jsme potom hlavně v obraně na bloku a v poli otočili zápas. Jsem rád, že Erika Salanciová vydržela vést družstvo až do konce i s mladými spoluhráčkami, kterým jsem se rozhodl dát šanci po vítězném třetím setu a postupu," zhodnotil průběh utkání Marek Rojko.

 

KP Brno - VB NIEDERÖSTERREICH Post SV Wien 3:1 (26:28, 25:21, 25:16, 25:23)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT