7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Řecký vicemistr nad síly Brňanek

 Brněnské volejbalistky v duelu 2. kola Vyzývacího poháru nestačily v domácím prostředí na řecký celek Olympiakos Piraeus. Řecké volejbalisky byly v utkání lepším týmem, domácí hráčky se vyjma druhého setu nedokázaly výrazněji prosadit. Utkání skončilo 1:3, odveta je na programu 1. prosince. 

 

Challenge Cup, 2. kolo

VK KP Brno - Olympiakos Piraeus 1:3 (-19,14,-15,-17)
Rozhodčí: Haas, Isajlovic (Rakousko), Čas: 82 minut, Diváci: 350

Sestavy:

Brno: Kubínová, Goliášová, Onderková, Mikysková, Tomanová, Hanusová, libero Tobiášová - Kulísková, Formánková, Fiedlerová
Piraeus: Šimánková, Kalaintzieva, Nikouli, Borovinsek, Teneva, Chatzinikolou, libero Vlachou - Chatziefraimogloy, Kornia

V úvodním utkání druhého kola evropského Vyzývacího poháru se v Brně představil řecký vicemistr Olympiakos Piraeus. Domácí volejbalistky čekal silný soupeř, v jehož sestavě figuruje hned několik reprezentantek evropských zemí. Obě družstva nastoupila v nejsilnějších sestavách, které mají v současnosti k dispozici.

Od úvodu utkání bylo řecké družstvo tím, kdo udával tempo zápasu. Řekyně se především více prosazovaly v útoku, když si jejich smečařky i středové hráčky hravě poradily s brněnskou obranou a přehledem zakončovaly své útoky. Exbrněnská nahrávačka Šimánková v dresu soupeřek dobře rozdělovala své nahrávky a i její plachtící servis byl pro Královopolanky nebezpečný. Brněnské hráčky se snažily se soupeřkami držet krok. V poli bojovaly o každý míč, nedokázaly se však vyrovnat v útočné hře, hlavně v případě méně kvalitní přihrávky. Z domácích útočnic se dařilo jen Goliášové, chvílemi i Tomanové, která tradičně odvedla dobrý výkon na přihrávce. Obraz hry se v průběhu zápasu příliš neměnil. Výjimkou byl druhý set. Zčásti proto, že Řekyně v této fázi hry poněkud polevily, ale Brňankám také v té chvíli vycházel servis, s nímž měly jejich soupeřky spoustu starostí. Poté, co si nedokázaly dobře přihrát, končily jejich nepřipravené útoky na brněnských blocích nebo byly zachyceny v poli. Druhý set byl jediný moment, kdy Královopolanky své soupeřky výrazněji přehrávaly. Poté se však hráčky Olympiakosu znovu rozehrály. Vylepšily svůj příjem, trpělivě získávaly body na svou stranu a využívaly brněnských chyb v útoku. Vítězství v zápase po zásluze připadlo družstvu Olympiakosu. Byť se domácím nedá upřít snaha, jejich soupeřky byly nad jejich síly a volejbalově byly po všech stránkách lepší. Odveta je na pořadu 1. prosince, k postupu by Brňanky musely na hřišti soupeřek vyhrát a posléze uspět i v rozhodujícím "zlatém" tie-breaku.

Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Soupeř nás přehrál, byl po všech stránkách lepší, hlavně na příjmu a v útoku. Měli jsme problémy s obranou a nedokázali se prosazovat středem. Na přihrávce jsme se mohli opřít pouze o Tomanovou, v útoku se prosadila jen Goliášová. Lepší jsme byli jen v druhém setu, a to především díky sérii výborných podání. Jinak se nám servis příliš nedařil, respektive jsme jím nedokázali soupeřky zatlačit. Možná jsme měli dříve začít podání riskovat. Utkání je však pro nás cennou zkušeností a také zpestřením sportovního kalendáře. Některé hráčky poznaly, jak se hraje na evropské úrovni a v čem musejí ještě přidat. Byť jsou naše šance na postup minimální, pokusíme se i v odvetě předvést co nejlepší výkon."

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT