7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov měl s Brnem problém! Výsledkem je zisk cenného bodu!

vk kp agel male 24112016 47Volejbalistky Králova Pole zamířily k dalšímu extraligovému utkání do mistrovského Prostějova, který v této sezóně ztratil v nejvyšší volejbalové soutěži žen zatím pouhý jeden bod. A to co se dosud povedlo pouze Olomouci, dokázalo v sobotu v Prostějově Brno také. Utkání totiž dovedlo až do tie breaku a na své konto tak připisuje cenný bod! Pro nás nakonec tenhle bod, se kterým nikdo moc nepočítal, může mít v honu o první čtyřku obrovskou cenu, takže si ho  všichni moc vážíme," radovala se po zápase Míša Doležalová. Všechny holky navíc chválím za skvělou reakci po nepovedeném středečním zápase," dodala.

Své svěřenkyně pochválil i Marek Rojko: Jsem rád, jak dnes družstvo zareagovalo na slabý výkon z Ostravy. Bod je pro nás velmi důležitý," řekl. Takové zápasy, jako byl ten dnešní, jsou pro nás velmi cenné. Ukázalo se i to, že klíčové hráčky při dobré koncentraci a zodpovědnosti můžou hrát  level v první čtyřce. To je důležitý fakt. Vendula Měrková dnes potvrdila, že je náš lídr, a když nezvolní, můžeme se o ni opřít. Potřebujeme mít na dobré úrovni alespoň tři hráčky, abychom tenhle výkon zopakovali. Těší mě, že solidní utkání dnes odehrála i libero Nikola Vaňková - byl to její první zápas s takovým soupeřem," dodal brněnský trenér.

Zároveň ale dodal, že jeho svěřenkyně dnes mohly Agelkám vzít bodů i víc: Dnes nastoupil Prostějov bez dvou důležitých hráček základní sestavy a navíc se mu zranila během utkání nahrávačka, což jsou všechno aspekty, které předurčovaly zápas k tomu, že můžeme v Prostějově hrát i o vítězství To se nám ale nepovedlo, takže gratuluji soupeři, že to v tak těžké a nepříjemné situaci zvládl."

První set se hned od začátku odehrával v režii domácích, které se v něm ujaly rychle vedení a ještě v druhém technickém time outu vedly vysoko 8:16. Pak ale hráčky Králova Pole srovnaly krok a postupně se Agelkám přiblížily (15:17). Za stavu 17:18 se zranila domácí nahrávačka a kapitánka Hindriksen, Prostějov ale i bez ní koncovku setu zvládl lépe a vyhrál ho poměrem 22:25.

Druhé dějství začalo Královo Pole v plné koncentraci a kvalitním tlakem přinutilo domácí vzít si za stavu 6:1 time out. Prostějov pak skóre postupně dorovnal a o vítězství v sadě se nakonec rozhodovalo až v jejím úplném závěru (24:24). Za lepší konec v ní zatáhlo Brno - setbol proměnila blokem Amanda Brown (27:25).

Úvod třetího setu zcela ovládly Brňanky - Agelky naopak dlouho nedokázaly vůbec zareagovat (14:6). I když se pak domácím skóre ještě podařilo zkorigovat, vítězství v setu si už Královo Pole pohlídalo (24:16).

Prostějov se zvedl a vrátil ke své hře až v sadě číslo čtyři - na začátku uzmul tříbodový náskok a postupně ho navyšoval až na konečných 17:25. Zápas tak zamířil do zkrácené hry, v jejímž úvodu odskočily domácí hráčky na 0:3 a Královo Pole je po celý tie break marně dotahovalo (11:15).

Po zkrácené hře můžeme litovat nedotažené koncovky prvního setu. Do třetí sady jsme dokázaly vvužít nejistoty Prostějova, který hrál v pozměněné sestavě. Pak se ale chytla Matienzo a Herelová v útoku a my jsme naopak začaly postrádat agersivitu na síti, jak v bloku, tak na útoku. Ale v konečném hodnocení jsme šťastné za bod," uvedla po zápase Míša Doležalová.

Další střetnutí Králova Pola s Prostějovem na sebe dlouho čekat nenechá - už v úterý se totiž oba týmy utkají v Brně v Českém poháru. Potřebujeme opakovat výkony jako byl ten dnešní a  možnost máme hned v úterý doma. Po dobré regeneraci se na to řádně připravíme," zdůraznil Marek Rojko. 

 

KP Brno - Prostějov 2:3 (22:25, 27:25, 25:17, 17:25, 11:15)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT