7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První bitva s Prostějovem v Českém poháru bohužel neúspěšná

vk kp agel male 24112016 18První semifinále Českého poháru slibovalo po sobotní extraligové bitvě Brna s Prostějovem zajímavou podívanou. Královo Pole před domácími fanoušky sice dobře rozehrálo první dvě sady, ani jednu z nich ale nedokázalo uhájit v koncovkách. Agelky pak už zaváhání nepřipustily a vyhrály úvodní semifinále 0:3 na sety (-22,-22,-12). V první řadě se potvrdilo, že jsme přinutili Prostějov, aby bral naše družstvo vážně. Přijely všechny hráčky, i ty zraněné, a to naznačilo, že máme svou kvalitu," uvedl po zápase Marek Rojko

Navíc jsme byli slušně připravení, což potvrdil úvod prvních dvou setů. Soupeř byl ale nakonec dnes lepší, a mě jenom mrzí, že jsme neuhráli víc. Bylo to v našich možnostech," litoval.

Stejně se vyjádřila brněnská kapitánka Míša Doležalová. I dnes byl Prostějov hratelným soupeřem, takže je opravdu škoda, že jsme koncovky prvních dvou setů darovaly hostujícím svými nevynucenými chybami," řekla. „V poslední sadě jsme navíc nezachytily nástup Prostějova a tím se tento set stal pouhou formalitou," dodala.

Domácí hráčky začaly nebojácně vedením 5:1, Agelky naopak na začátku prvního setu vypadaly zaskočeně. Slušným servisem ale Prostějov náskok postupně stáhl (14:14) a skóre pak otočil na svou stranu (15:20). Konec setu si už potom hostující pohlídaly a zvítězily v něm 22:25.

I úvod druhého dějství patřil Královu Poli (4:0), které vedlo až do stavu 12:10. Prostějov pak srovnal na 13:13 a domácí s ním držely krok ještě při 19:20. Závěr se ale Brnu nevydařil, a tak se z výhry opět radovaly hostující Agelky (22:25).

Ve třetím setu se prostějovské hráčky ujaly bleskově vedení 4:8 a svůj náskok už pak jenom navyšovaly (8:16). Brněnské volejbalistky bohužel hledaly na hru soupeřek odpověď marně - sadu prohrály poměrem 12:25, a první semifinálovou bitvu tak bohužel zakončily bez vyhraného setu.

Dnes jsme hráli dobře v útoku, ale na přihrávce jsme se neprosadili tak, jak by bylo potřeba," zhodnotil Marek Rojko. Pevně věřím, že nás čekají další zápasy s takovými soupeři, abychom se na této úrovni jenom zlepšovali. Teď potřebujeme uhrát tři body v pátek a soustředit se na další důležitá utkání," dodal.

 

KP Brno - Prostějov 0:3 (22:25, 22:25, 12:25)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT