7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Boj o extraligovou čtyřku finišuje. Tři nezbytné body jsou doma!

DR163617Základní část extraligy pomalu finišuje a Královo Pole se v jejím závěru pere v každém utkání o důležité body. Nejinak tomu bylo i v brněnském derby s Fénixem, který sice v letošní sezóně zatím nebodoval, ale podcenit ho Královopolanky rozhodně nehodlaly. Utkání nakonec dopadlo přesně podle představ celého týmu Marka Rojka - jeho svěřenkyně v něm totiž neztratily ani set a zápas vyhrály přesvědčivě za 71 minut.

„Dnes jsme potřebovali uhrát tři body, což se povedlo, myslím, že herní rozdíl byl obrovský. V této chvíli máme dva body na Olymp, což jsme před zápasem u nich moc chtěli," pochvaloval si výsledek Marek Rojko.

Volejbalistky Králova Pole vlétly do utkání přesně a z jejich hry bylo cítit odhodlání dovést ho rychle až do vítězného konce. Svůj náskok ze začátku první sady (8:4) postupně navýšily až na konečný rozdíl 9 bodů, příležitost navíc dostaly hned od začátku i mladé hráčky, které set bez problémů zvládly.

Úvod druhého dějství Královu Poli utekl (4:7), skóre však vzápětí svou přesnou šňůrou na servisu obrátila Marika Tesařová (9:7). Další průběh setu už si domácí hráčky pohlídaly a Fénixu nedovolily stav zkorigovat. Set tak Královo Pole vyhrálo poměrem 25:13. V jeho závěru se ale bohužel zranila domácí nahrávačka Šárka Šloufová, která špatně spadla a s poraněným kolenem musela být převezena do nemocnice. Velmi mě mrzí, že se dnes zranila Šárka, protože jsme ji v týdnu připravovali na to, že bude s Gábinou Kopáčovou hrát v základní šestce a zápas hrála fakt parádně. Pevně věřím, že se dá zdravotně co nejdříve do pořádku - všichni v klubu teď musí udělat všechno pro to, abychom jí pomohli a dostala se v dohledné době zpátky," řekl k tomu Marek Rojko.

Nejvyrovnanější částí zápasu byl úvod třetího setu, ve kterém držel Fénix krok s domácím Brnem do stavu 13:11. Volejbalistky Králova Pole si sice potom vytvořily několikabodový náskok, v závěru setu se ale ještě Fénix snažil dotahovat. Sadu nakonec zakončila smečí Pavla Meidlová na 25:21.

Hlavní cíl tohoto týdne bylo získat tři body, takže tohle jsme dnes splnily na jedničku," usmívala se po zápase Míša DoležalováMoc chválím Šárku Šloufovou a Gábinu Kopáčovou, které nastoupily po hodně dlouhé době v základu a zápas odehrály fantasticky. Všem nám je ale hrozně líto zranění Šárky Šloufové, která na konci druhého setu po zranění kolene musela odstoupit. Doufám, že to nebude nic vážného," dodala. Vyšetření v nemocnici nakonec ukázalo, že Šárka Šloufová má povolený vaz, takže se naštěstí nepotvrdily horší prognózy.

 

KP Brno - Fénix Brno 3:0 (25:16, 25:13, 25:21)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT