7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Čtvrtfinále Vyzývacího poháru si Brno bohužel nezahraje

DSC 0140I když na domácí palubovce bojovalo Královo Pole ze všech sil, sen o čtvrtfinále Challenge Cupu se v Brně po třech odehraných setech rozplynul. Volejbalistky Králova Pole přitom zápas rozehrály více než slibně - výhrou 25:12 v prvním setu. Ostrava však na brněnskou hru našla rychle odpověď a byla to ona, kdo bral další dvě sady. A přesně ty jí v Brně stačily na postup ve Vyzývacím poháru dál.

My jsme dnes měli perfektní vstup do utkání a neměli jsme se čeho bát, zápas ale bohužel rozhodla opět kvalita útoku, tak jak se nám to v této sezóně dělo s lepšími soupeři," zhodnotil střetnutí Marek Rojko. Dneska hrála velmi slabý zápas naše nahrávačka, Ostrava se navíc po prvním setu chytla a pak už byla lepší," dodal. Jsem ale velmi rád za Petru Vondrákovou, která dnes odehrála svých prvních 10 minut za ženy a bylo tam hodně zajímavých věcí, takže i to má určitě svůj vyýznam," poznamenal ještě brněnský kouč.

Bleskový vstup Králova Pole do zápasu, který znamenal rychlé vedení 5:0, přesný servis Eriky Salanciové a koncentrovaná hra jejích spoluhráček - tak vypadal první set odvety Challenge Cupu mezi Brnem a Ostravou a k velké radosti domácího publika skončil za 23 minut 25:12.

V druhém dějství ale Ostrava s Brnem srovnala krok (10:10) a do druhého technického time outu otočila skóre na svou stranu (13:16). Svůj náskok pak hostující postupně navýšily až na rozdíl sedmi bodů (14:21) a dostaly brněnské volejbalistky pod tlak. Stav ještě Královo Pole zkorigovalo při podání Amandy Brown na 19:21, a zdramatizovalo tak koncovku druhé sady. Ostrava však za stavu 20:23 zakončila výměnu výbornými bloky a proměnila hned následující setbol na vítězných 20:25.

Hosutjící volejbalistky měly navrch i v úvodu třetího setu a Brno muselo brzy dotahovat (5:8). Výborná šńůra na servisu se pak povedla Petře Kojdové (6:12) a šestibodový rozdíl držel její tým i v druhém technickém time outu (10:16). Domácí už bohužel rozjetou Ostravu zastavit nedokázaly, a tak po prohře 19:25 bylo jasné, že čtvrtfinále Vyzývacího poháru si Královo Pole letos nezahraje.

I když už byl čtvrtý set už pouhou formalitou, bojovalo se v něm o body až do úpného závěru, od stavu 16:18 ale začaly tahat za lepší konec ostravské volejbalistky a sadu uhrály poměrem 19:25.

Pro mě je momentálně naprosto klíčový sobotní zápas s Olympem, hráčky se na něj musí zkoncentrovat, protože my víme, jaké jsou naše priority v této sezóně. To ale samozřejmě nijak neospravedlňuje dnešní prohru," zdůraznil Marek Rojko. Pokud nebudeme hrát v horní čtyřce a nebudeme se stavět proti takovým soupeřům jako je právě Ostrava, bude se nám sezóna hodnotit jen velmi těžko," dodal.

 

KP Brno - Ostrava 1:3 (25:12, 20:25, 19:25, 19:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Jana Brunclková

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT