7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Horní čtyřka extraligy utekla Královu Poli o jediný bod

vk kp ova 1000x 03122016 44Královo Pole si nástavbovou část extraligy v horní čtyřce nezahraje. Asi málokoho by přitom před sezónou napadlo, že o postupu do horní skupiny rozhodne až úplně poslední zápas základní části - o elití čtyřku navíc bojoval v sobotu v Praze nejen brněnský tým, ale i domácí Olymp. Ten ale rozehrál utkání na své palubovce lépe a nakonec v něm i zvítězil 1:3 (z pohledu Brna). V tabulce tak odsunul s rozdílem jediného bodu Královo Pole na pátou příčku.

„Dnešní zápas o důležitou část sezóny jsme nezvládli, což mě velmi mrzí za celý klub i práci, kterou jsme nastavili. Ale taková je realita a já to musím přijmout jako fakt," litoval prohry Marek Rojko. Vzhledem k mému očekávání a složení družstva je to zdvihnutý prst před play off. Mě v tuto chvíli zajímá už jen čtvrfinále. Čeká nás 6 týdnů, které jsme upřímně hrát nechtěli, takže se na to vyspím a přehodnotím situaci k nějakým následným řešením. Profesionální tým jaký máme musí mít jiné výsledky," dodal.

Olymp vlétl do utkání mnohem rychlejší a přesnější hrou, kterou muselo Brno od začátku dotahovat (5:8). Volejbalistkám Králova Pole se bodové manko z úvodu setu ale dorovnat nepovedlo, nedařilo se jim v útoku, a tak se domácí radovaly z vítězství v první sadě 15:25.

Začátek druhého setu opět ovládly Pražanky (4:7) a rozdíl navyšovaly až do stavu 15:22. Pak se však Královo Pole zvedlo a s pomocí mimo jiné dobrých bloků Jenny Potts se probojovalo až ke skóre 21:22. Koncovku si ale Olymp podržel a zvrat v druhém dějství nepřipustil (23:25).

Konec druhé sady jakoby Královopolanky nakopl, a tak to byly ve třetí sadě ony, kdo se ujaly rychlého vedení (8:5), v druhém technickém time outu byl stav už 16:11 a díky přesnému servisu Amandy Brown Brno zvýšilo náskok až na rozdíl 8 bodů (19:11). Olymp skóre ještě zkorigoval, set už ale Královo Pole dotáhlo až do vítězného konce (25:21).

Čtvrý set se nesl v režii pražských hráček od začátku až do konce, Olymp dal v úvodu tři esa a odskočil na rozdíl pěti bodů, které už Brno po celou dobu jenom marně dotahovalo (17:25).

Soupeř nás v prvních dvou setech zatlačil svou agresivní hrou a my jsme na to nedokázaly zareagovat. Ve třetí sadě jsme konečně začaly podávat a solidní obranou jsme Olymp přehrály. Čtvrtý set jsme si bohužel prohrály samy hned na začátku," zhodnotila nepovedené utkání brněnská kapitánka Michaela Doležalová.

 

KP Brno - Olymp  1:3 (15:25, 23:25, 25:21, 17:25)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT