7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brána finále Českého poháru zůstala pro Královo Pole zavřená

vk kp agel male 24112016 20Semifinále Českého poháru znamená letos pro Královo Pole konečnou. Do závěrečného kola postoupil Prostějov, který vyhrál i druhý vzájemný duel s Brnem, tentokrát poměrem 1:3. Jasno přitom bylo na prostějovské palubovce hned po jejich prvním vyhraném setu. Brno se ale za svůj dnešní výkon rozhodně stydět nemusí - odehrálo totiž kvalitní utkání, ve kterém se navíc dobře předvedla nová posila A-týmu: Angličanka Megan Viggars. Na postu nahrávačky nahrazuje zraněnou Šárku Šloufovou.

 

„Dnes jsme k zápasu přistoupili velmi slušně a odehráli jsme ho dobře. K možnému lepšímu výsledku ještě potřebujeme vyšší efektivitu více hráček," zhodnotil duel Marek Rojko. Velkým pozitivem byl výkon Megan - otevřelo se nám tak pole vedoucí ke zvýšení kvality obou nahrávaček, což je velmi důležité," dodal.

Podobně zápas zhodnotila i brněnská kapitánka Vendula Měrková: Myslím, že jsme dnes v Prostějově předvedly kvalitní výkon. Díky dobrému podání ve třetím setu se nám podařilo vytvořit tlak na prostějovské smečařky a v této sadě jsme se i vyvarovaly nevynucených chyb - tím vším jsme třetí set dokázaly vyhrát. Celkově dnes naše hra byla koncentrovanější a klidnější než ty minulé," řekla Měrková.

Úvod utkání byl vyrovnaný, Brno solidně bránilo a drželo s domácí krok do stavu 10:12. Prostějovské volejbalistky ale pak zpřesnily hru, získaly potřebný vícebodový náskok a výhrou 20:25 stvrdily postup do finále Českého poháru.

Podobný scénář měla i sada číslo dvě, kterou domácí hráčky vyhrály poměrem 17:25 zejména díky přesnému útoku. Začátek třetího setu se ale nesl ve znamení výborného podání Eriky Salanciové a znamenal vedení pro Brno 7:2. Královo Pole si náskok podrželo po celý set a nakonec v něm zvítězilo 25:19. Čtvrté dějství už si ale Prostějov vzít nenechal a výhrou 19:25 ukončil celé semifinále.

Na Českém poháru mě mrzí, že nemá patřičnou vážnost, navíc v něm ani není dobrý systém, kterým se hraje. Bylo by určitě dobré ho změnit a celkově zatraktivnit," posteskl si Marek Rojko. Jeho tým tímto zápasem zakončil velmi náročnou a intenzivní část sezóny. Hráčky teď dostanou volný víkend a já pevně věřím, že od příštího pondělí se začneme intenzivně připravovat na play off," řekl brněnský kouč.

 

KP Brno - Prostějov 1:3 (20:25, 17:25, 25:19, 19:25)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT