7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V televizním drama úspěšnější pražský Olymp

 Brňankám se dohrávka šestého kola ženské extraligy nevydařila. V televizním utkání na jejich půdě byly šťastnější rivalky z pražského Olympu a odvážejí si těsné vítězství 3:2.

 

 

Dohrávka šestého kola ženské volejbalové extraligy 

KP Brno - Olymp Praha 2:3 (23,-25,-23,20,-9)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 110 minut. Diváci: 300

Sestavy:
Brno: Goliášová, Onderková, Tobiášová, Mikysková, Hanusová, Kubínová, libero Drexlerová - Formánková, Fiedlerová
Olymp: Chroustovská, Pyšková, Duspivová, Havlíčková, Šmídová, Sládková, libero Jeřábková - Halbichová, Jakubšová

V televizní dohrávce šestého kola ženské volejbalové extraligy se utkali loňští finalisté KP Brno a Olymp Praha. Domácí trenér Čada musel opět improvizovat v sestavě. Kvůli zranění kolena nemohla nastoupit Tomanová, premiéru na liberu si odbyla ex-juniorka Drexlerová, na postu univerzála se poprvé po zranění představila Tobiášová. První tři sety nabídly vyrovnanou partii, vždy se rozhodovalo v nejtěsnějších koncovkách. Obě družstva střídala pěkné momenty s nevynucenými chybami. V prvním setu si Brňanky nejprve vytvořily až sedmibodový náskok, ale Pražankám se podařilo dotáhnout. O zisku setu rozhodl až závěrečný útok Tobiášové. V koncovce druhého setu měly nejprve mírné vedení hráčky Olympu. Setbol soupeřek nejrpve odvrátila zázračným obranným zákrokem v poli Sandra Onderková. Vzápětí měla zisk setu ve svých rukou Soňa Mikysková, ale při útoku zavadila o síť. Poté už se radovaly soupeřky z Prahy. Brňanky tak přišly o možnost vedení 2:0, což mohlo zápas prakticky rozhodnout. Pražanky povzbuzeny ziskem setu byly lepší i ve čtvrtém setu. Po celou dobu si držely náskok, který uhájily i v koncovce, byť znovu nejtěsnějším rozdílem.  Domácí hráčky však ve čtvrtém setu zabojovaly. Své soupeřky přehrály dosud nejvyšším rozdílem v zápase. Dařilo se jim prakticky vše, zatímco Olymp potkal drobný výpadek, především na příjmu. Utkání dospělo do tie-breaku, jehož úvod však Brňankám absolutně nevyšel. Nedařil se jim příjem, ani se neprosadily v útoku, naopak v pražském dresu úspěšně bodovaly útočnice Havlíčková s Pyškovou. Vedení 8:3 Pražanky dotáhly do úspěšného konce a v zápase zvítězily 3:2. Napravily tím předchozí překvapivý neúspěch v domácím utkání s Libercem, zatímco domácí volejbalistky si připsaly druhou porážku v sezóně.

Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Utkání bylo plné chyb, jednou z nich byl neproměněný setbol v druhém setu. Oproti soupeřkám jsme neměli stěžejní útočnici jako Olymp Havlíčkovou, což rozhodlo. V našem dresu se více dařilo jen Onderkové. Všechny ostatní hráčky na hřišti měly spíše průměrnou úspěšnost. Nedařila se nám ani obrana, bez Tomanové je naše hra nejistá. Bohužel vyhlídky na její uzdravení nejsou nejlepší, potřebujeme alespoň jednu zkušenější hráčku do sestavy. Kvůli tomu jsme dnes museli do sestavy obětovat Terezu Tobiášovou, která by se měla ještě uzdravovat."

 

Stanislav Mitáč, trenér Olympu Praha: "Byla to tuhá volejbalová bitva, utkání nabídlo pěkné momenty i ty horší. Ve všech setech byly těsné rozdíly, čtvrtý se nám nepovedl, pátý však už byl v naší režii. Rozhodl náš lepší vstup, když jsme se získali výraznější náskok. Jsem rád, že jsme napravili porážku s Libercem. Oproti sobotnímu zápasu však mohla nastoupit Pyšková, která je pro nás důležitou hráčkou."

 

Tereza Tobiášová, kapitánka KP Brno: "Rozhodl špatný začátek pátého setu, nedokázaly jsme zakončit útoky a umožnily jsme Olympu vedení. Opět se nám příliš nedařila obrana na síti, což je dlouhodobější problém."

 

Kateřina Chroustovská, kapitánka Olympu Praha: "Byl to dramatický zápas plný zvratů. V patém setu jsme měly jasně navrch."
 

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT