7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole nechává své soupeřky v tabulce už daleko za sebou

vkp 23022017 40Dalším vítězstvím a přípisem tří bodů do tabulky dnes královopolské hráčky upevnily svoji pozici lídra v druhé nadstavbové skupině! Do haly na Vodovu ulici zavítal ve čtvrteční podvečer Přerov, domů se však vracel s prázdnou - po celý zápas se totiž na Brno jen marně dotahoval a v Králově Poli nakonec nedokázal uhrát ani jeden set.

Naším cílem bylo vyhrát 3:0, což jsme splnili, ale mě mrzí, že soupeř dnes neměl adekvátní kvalitu. I proto jsme se před utkáním nezaměřovali na taktiku na soupeře a řešili jsme spíš naše věci v herním systému," uvedl po zápase Marek Rojko. Excelentní výkon předvedla v dnešním utkání Míša Doležalová, chovala se jako naprostá profesionálka po celé tři sety, držela družstvo v koncentraci a nevypustila ani jeden míč. Takhle by to mělo vypadat," pochválil brněnskou kapitánku.

Úvodní set zápasu se nesl jasně v režii domácího Králova Pole, které do něj vlétlo bleskovým vedením 5:0, a donutilo tak Přerov po celou sadu dotahovat bodovou ztrátu. O to se hostující hráčky pokoušely marně - Brno je proto s přehledem přehrálo za 20 minut poměrem 25:12.

Přerovské volejbalistky zpřesnily hru až ve druhém setu a do prvního technického time outu se svými soupeřkami dokázaly držet krok (8:7). Brnu se ale pak povedlo odskočit na rozdíl tří bodů a vedení už si domácí hráčky podržely až do konce sady, kterou vyhrály 25:20.

Ve třetím setu se přes počáteční tlak Brna hostující Přerovanky zkoncentrovaly a srovnaly skóre na 10:9. Královo Pole ale drama nepřipustilo a zatlačilo své soupeřky přesnějším útokem i servisem - výsledkem bylo postupné navýšení vedení Brna až na rozdíl 8 bodů (20:12). Domácí pak už jasně dokráčely až k vítězství v celém setu i utkání.

V prvním setu jsme soupeře zatlačily dobrým podáním, fungovalo nám vesměs všechno. Pak jsme trošičku podcenily druhou sadu, ale důležité je, že jsme se včas zvedly a dotáhly zápas do vítězného konce," usmívala se po jeho skončení kapitánka utkání Vendula Měrková.

 

KP Brno - Přerov 3:0 (25:12, 25:20, 25:16)
 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT