7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp nakročil do čtvrtfinále lépe, šance na vyrovnání už zítra

vkp 23022017 27První čtvrtfinálové utkání play off prohrálo Královo Pole na palubovce pražského Olympu 1:3 na sety. Z obou soupeřů přitom byla cítit velká bojovnost i odhodlání prát se o semifinále extraligy. „Série bude věřím otevřená a vyrovnaná. Dnešní zápas je už pro nás minulost, teď je důležité okamžitě přepnout na další utkání," zdůraznil po zápase Marek Rojko

„Jsem především rád, že se příprava na první utkání projevila hned v jeho úvodu včetně všech vytyčených témat, které dnes byly realizované na vysoké úrovni. Problémem je stále ta stejná věc - kontrola vlastních chyb a jejich míra, protože ta je pro výkon mužstva podstatná. Bojovali jsme celý zápas, ale to já považuji za základní projev každé hráčky. Zregenerujeme a přípravíme se tak, abychom tu zítra mohli vyhrát," dodal brněnský trenér.

V prvním setu KP Brno až do stavu 15:14 drželo mírný náskok, pak se ale při podání Barbory Kosekové podařilo odskočit až na 19:14 a za stavu 24:19 to vypadalo, že je sada rozhodnuta. Olymp ale dokázal vyrovnat na 24:24 a zdramatizovat úvodní dějství. Z vítězství se nakonec radovaly domácí Pražanky - po velkém boji vyhrály set 29:31.

Olymp koncovka první sady nakopla a Brno muselo v druhém setu po celou dobu dotahovat (11:20) - set tak vyzněl pro domácí poměrem 16:25.

Královo Pole se ale zkoncentrovalo hned v následujícím dějství, do kterého vlétlo vedením 8:2. Náskok si tentokrát podrželo po celou dobu právě Brno (25:20).

Čtvrtý set odstartoval lépe Olymp (0:2) a s mírným bodovým náskokem dokráčel až do konečného vítězství v prvním čtvrfinálovém utkání (20:25).

„Myslím si, že zápas silně ovlivnil první set, ve kterém jsme nezvládly koncovku. Takticky jsme byly výborně připravené, což se projevilo ve zbytku utkání. Bohužel jsme vyprodukovaly spoustu chyb, které nás stály vítězství," litovala po zápase kapitánka Michaela Doležalová a vzkázala svým spoluhráčkám: „Teď doladíme pár detailů u videa a zítra půjdeme do dalšího zápasu od nuly. Týmu věřím, jde hodně o to, neztratit sebevědomí!"

 

KP Brno - Olymp Praha 1:3 (29:31, 16:25, 25:20, 20:25)

 

Barbora Mertová

Foto:  Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT