7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno má po parádní výhře bez ztráty setu mečbol

DR279047Volejbalistky Králova Pole rozradostnily ve středu večer celou halu Vodova, když zaslouženě zvítězily ve třetí čtvrtfinálové bitvě s Olympem 3:0. K vysněnému postupu do semifinále extraligy jim tak chybí poslední a nejdůležitější krok: vítězství ještě v jednom zápase. „Družstvo má teď sebevědomí a vnitřní jistotu, což se přenáší do všech důležitých pasáží utkání. Dnes se opět ukázalo, že naše šestka funguje a má fazónu a přesně z toho důvodu jsme se tolik koncentrovali na play off. Zítra se tu ale může hrát úplně jiné utkání, které bude pro oba týmy specifické - jeden může skončit, druhý potvrdit výhru, takže budou pod tlakem všichni," uvedl po výhře Marek Rojko.

„Pro mě je důležité, abychom v tlaku, který na Olymp vyvíjíme už druhý zápas po sobě, pokračovali i zítra," dodal.

„Jsem hrozně ráda, že až na začátky prvních dvou setů, ve kterých jsme trošku nervózně čekaly, s čím na nás Olymp vyrukuje, jsme soupeřky držely pod kontrolou. Dnes jsme byly velmi trpělivé a vyprodukovaly jsme minimum chyb. Do zítřka se musíme rychle zregenerovat - teď už nás čeká jen jeden krok k vysněnému cíli a zítra bude zápas klíčový. Musíme nastoupit na stejné vlně jako dnes, půjde hlavně o to, jak budeme dodržovat taktiku, kterou jsme si stanovily," zdůraznila po zápase kapitánka Michaela Doležalová.

Začátek středečního zápasu přitom zvládl Olymp lépe než domácí, když se rychle ujal vedení 2:8. Náskok, který si svěřenkyně Stanislava Mitáče vytvořily, ale Brno trpělivou a koncentrovanou hrou postupně stáhlo a nakonec i vyrovnalo na 20:20. Koncovka byla jednoznačně v rukou Králova Pole, které se na podání s Vendulou Měrkovou nemýlilo a set uhrálo 25:21.

I druhá sada vyšla v úvodu lépe hostujícím, stav 5:8 ale Brno otočilo na 10:8 při podání Kláry Mikelové. Pak už si hráčky Králova Pole set pohlídaly - Olymp se naopak marně dotahoval a prohrál druhé dějství poměrem 25:20.

Tlak, který si Královo Pole vytvořilo v sadě číslo dvě, pokračoval i v setu následujícím. Bleskové vedení 4:0 v úvodu, pokračující rozdíl ve skóre (17:10) a marná snaha hostujících tlak překonat a pokusit se o zvrat - tak by se dal charakterizovat třetí set, který Brno jednoznačně ovládlo 25:16 a stav čtvrtfinálové série obrátilo na 2:1 ve svůj prospěch.

 

 

 

KP Brno - Olymp Praha 3:0 (25:21, 25:20, 25:16):

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT