7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Semifinále je doma!!! KP Brno je mezi elitní čtyřkou extraligy!

DR172806KP Brno splnilo to, co si předsevzalo před startem letošní extraligy - probojovat se mezi nejlepší čtyřku! V pořadí čtvrtý zápas čtvrfinálové série s Olympem Praha vyhrálo 3:1 na sety a společně s domácími fanoušky se tak ve své hale zaslouženě radovalo z postupu do semifinále. Jeho protivníkem bude soupeř z nejtěžších - mistrovský Prostějov. „Jsem moc rád, že se nám po několika sezónách podařilo vrátit Brno mezi první čtyřku. Jsem přesvědčený, že nám moc lidí nevěřilo, a o to víc mě těší i za prezidenta klubu a celé vedení, že se nám podařilo postup vybojovat," usmíval se po utkání Marek Rojko.

 

„V Čechách je paradoxně na mě jako Slováka větší tlak než jinde v cizině, je tu zvláštní prostředí, specifické klima, a tak je potřeba družstvo uzavřít do své práce a své atmosféry, proto jsem rád, že vedení klubu se rozhodlo jít touto cestou - cestou profesionalizace týmu," dodal. „V neposlední řadě mě těší, že jsem dal i příležitost mladým hráčkám, které se postavily rovnocenně ke klíčovým volejbalistkám a odvedly společně jako tým poctivou práci."

Královo Pole vlétlo do zápasu přesně (8:4) s touhou zopakovat rychlou výhru z předchozího dne. Čtyřbodový náskok si domácí držely ještě v druhém technickém time outu, pak se ale Olympu podařilo bodové manko stáhnout a set zdramatizovat. Oba týmy těžily v jeho koncovce z jednoho setbolu - pokaždé ale neúspěšně. Druhý setbol v řadě si už ale domácí Královo Pole vzít nenechalo a sadu uhrálo poměrem 27:25.

I když Olymp první set do vítězného konce nedovedl, jakoby ho to nakoplo a rázem to bylo domácí Brno, které muselo dotahovat několikabodový rozdíl. Za stavu 12:16 se na servis domácích postavila Amanda Brown a společně s přesným útokem Gabriely Kopáčové se celému týmu povedlo srovnat na 16:16. Pak se ale hostující volejbalistky dostaly znovu do vedení, přispěla k tomu i jedna velmi dlouhá výměna, z níž po velkém boji na obou stranách urval bod Olymp (16:19). Královo Pole už skóre nezkorigovalo, a tak sadu vyhrály hostující Pražanky 20:25.

Tlak Prahy pokračoval i na začátku třetího dějství, kdy se Olymp dostal rychle až do vedení 4:10. Domácí ale trpělivou hrou postupně skóre 10:15, k němuž se hostující tým propracoval, srovnaly. V útoku se několikrát blýskla Gabriela Kopáčová a rázem byl Olymp na dosah (13:15) - srovnání pak přesným servisem včetně esa zařídila Anna Suchá a vedení 18:16 tvrdá smeč Amandy Brown. Královo Pole už si koncovku pohlídalo a dokonalo tak velký obrat v setu, když ho vyhrálo 25:22.

Čtvrtou sadu domácí hráčky odehrály s vidinou semifinále na dosah ve velké euforii - už jejich bleskový vstup do setu 8:3 naznačil, jak se bude celá sada vyvíjet. Královo Pole v ní bez problémů dokráčelo až k vítězství a stvrdilo před zraky domácího publika postup do semifinále.

„Velmi si vážím mnohaleté práce Stanislava Mitáče - jeho systém a organizace v Olympu je opravdu parádní a nám trvalo dlouho, než jsme všechno odhalili," poznamenal na adresu soupeře brněnský trenér.

„Ve čtvrtfinále se ukázala důležitá práce v celém realizačním týmu - každý měl připravený svoji roli a každý ji zvládl nadstandardně, což je pro mě důležité vědět, že tu jsou a za mě i budou lidé, kteří do toho dávají své srdce," pochválil Marek Rojko celý tým kolegů.

KP Brno - Olymp Praha 3:1 (27:25, 20:25, 25:22, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT