7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bronz je doma!!! Královo Pole zdolalo Ostravu a slaví třetí místo!

4 DR173725KP Brno zakončuje extraligovou sezónu na senzačním třetím místě!!! Na medaili přitom čekalo šest let a v sérii zápasů o bronz ji vybojovalo nejdramatičtějším možným způsobem. První utkání na ostravské palubovce Brno prohrálo, druhý zápas doma vybojovalo v tie breaku a srovnalo sérii na 1:1. Třetí duel s ostravskými hráčkami měl opět nervydrásající finiš ve zkrácené hře - tu královopolské hráčky vyhrály poměrem 15:13 a vybojovaly tak vysněný cenný bronz!

 

„V první řadě musím říct, že mám k Ostravě veliký respekt za to, jakou měli celou sezónu i jakým způsobem hrají. Pro Brno je to za poslední roky ten nejsenzacnější výsledek! V klubu nastaly veliké změny, nastavili jsme nové projekty a společnými silami jsme dokázali překročit náš velký společný cíl probojovat se do horní čtyřky extraligy až k medaili," radoval se ze zisku bronzu Marek Rojko. „Z toho, jak se teď hráčky cítí a jak si všichni vítězství užívají je jasně cítit, že je to nadstandardní výsledek celé naší práce. Já jsem za to nesmírně rád," dodal. „V souvislosti s ukončením kariéry Míši Doležalové si navíc myslím, že jsme sezónu nemohli zakončit lépe!"

V prvním setu si od stavu 8:8 Brno vytvořilo těsný dvoubodový náskok a drželo ho ještě při 19:17. Ostravě se ale poté povedlo skóre otočit na svou stranu (19:21) a set nakonec dovést až k vítězství 21:25.

Jako na houpaččce se zato vyvíjela sada číslo dvě - Královo Pole se v ní postupně dostalo do vedení 13:9, pak ale Ostrava zaznamenala 8 bodů v řadě a dostala brněnské hráčky pod tlak. Domácí volejbalistky vedly ještě 22:18, na servis Králova Pole se ale postavila Vendula Měrková a stav srovnala. Dramatickou koncovku zvládlo lépe Brno, první setbol si ještě nechalo utéct, ten druhý už ale proměnilo a vyhrálo set 26:24.

Třetí set začala lépe Ostrava (3:8) a svůj náskok si udržela až do jeho konce. Brněnské hráčky se nejtěsněji dotáhly na rozdíl 3 bodů (14:17), to však byo málo, a tak se domácí radovaly z výhry 18:25.

Čtvrté dějství mělo scénář úplně opačný - do vedení na začátku se dostalo Královo Pole a Ostravě v setu nedalo šanci. Vítězstvím 25:15 posunulo bitvu o třetí místo až do tie breaku.

Zkrácenou hru vedlo od začátku hostující Brno, za stavu 11:8 ale Ostrava tie break zdramatizovala a otočila na 11:12. Královo Pole však konec zvládlo lépe a bronz vybojovalo nejtěsnějším možným výsledkem 15:13.

 

KP Brno - Ostrava 3:2 (21:25, 26:24, 18:25, 25:15, 15:13)
 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT