7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole obsadilo na Grand Prix Brno druhé místo

Zburova2

Šestý ročník Grand Prix Brno je minulostí. Jeho vítězem se stal Branik Maribor, který turnajem prošel bez jediné prohry. Pořádající Královo Pole skončilo na druhém místě. „Turnaj nám ukázal, kde ještě máme slabiny, ale celkově ho hodnotím pozitivně. Doufám, že všem našim příznivcům se naše hra líbila, a že nás budou chodit povzbuzovat i nadále,“ usmívala se brněnská kapitánka Ivana Zburová, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou KP Brno.

 

„Kvalita Grand Prix Brno i některých utkání potvrdila naši snahu vidět družstvo hrát pod tlakem. Turnaj byl dobře zorganizovaný a ukázal hodně užitečných věcí a zajímavých možností. I přes problémy v některých aspektech hry bylo vidět, že se naše družstvo zlepšilo, což je pro tuto část herní přípravy to podstatné,“ pochvaloval si brněnský trenér Marek Rojko. „Některé hráčky ukázaly vzrůstající sportovní formu a já jsem velmi rád, že nahrávačka Zburová zvládla sama náročný program a ukázala, že je naší jasnou oporou,“ dodal.

Jeho tým odstartoval Grand Prix Brno v pátek se silným Mariborem. Královopolské volejbalistky ve svém úvodním duelu prohrávaly už 0:2 na sety, ale dokázaly se zkoncentrovat a srovnat na 2:2. Tie break však uzmulo družstvo ze Slovinska. „Naše družstvo ukázalo v tomto zápase vnitřní sílu, a to je velmi důležité. V pátém setu už byl cítit úbytek energie i sil. Po celý tento zápas jsme měli problémy na přihrávce a velký tlak na podání jsme v kombinaci hry bez normálního libera bohužel neustáli,“ zhodnotil první duel Rojko. Jak potvrdila Ivana Zburová, prohra její spoluhráčky hodně mrzela: „Je škoda, že se nám nepodařilo zápas dovést až k vítězství, protože jsme chtěly turnaj vyhrát,“ litovala královopolská kapitánka.

V sobotu se KP Brno střetlo se silným týmem ze špičky Bundesligy SC Potsdam a opět ho čekala pětisetová bitva. „Hráli jsme v pozměněné sestavě a byl to z celého turnaje náš nejlepší zápas. Významným faktorem bylo zařazení Daniely Digrinové z U19 na pozici libera, protože hrát proti silným soupeřům bez originálního obsazení tohoto postu je opravdu hodně problematické,“ vysvětlil Marek Rojko. Jeho tým nakonec sobotní utkání vyhrál, k čemuž přispěly mimo jiné i dobré výkony Anny Suché, Ivany Zburové nebo Kristýny Boulové.

Posledním soupeřem Králova Pole byl v neděli tým Vasas Budapešť. „Tento zápas jsme měly pod kontrolou. Škoda je jenom druhého setu, který jsme si vlastními chybami zbytečně prohrály,“ zhodnotila poslední utkání Ivana Zburová. KP Brno ho vyhrálo 3:1 na sety. Marek Rojko v něm dal prostor i hráčkám, které do té doby tolik herních příležitostí nedostaly. „Všem volejbalistkám jsme poskytli dost místa na to, abychom je viděli v herní zátěži, a to je pro přípravu velmi důležité,“ zdůraznil Rojko.

Královo Pole tak na Grand Prix obsadilo celkově druhé místo. Vítězem se stal slovinský Maribor, třetí příčka připadla německému týmu Potsdam a poslední skončila Budapešť. Turnaj nastínil Marku Rojkovi hodně důležitých věcí. „Některé herní aspekty budeme zlepšovat a zároveň stále jsem a budu kritický i k některým nedůslednostem a nezodpovědnosti hlavně Gabriely Kopáčové, která je netrpělivá a málo zodpovědná k výkonnosti celého družstva. Jako reprezentantka musí přinést týmu o hodně víc. Očekávám také víc i od některých dalších hráček, které jsou klíčové ke splnění našich cílů, jako je Flavia Assis nebo Mojca Pene. Ideální výkonnost ale samozřejmě potřebujeme až v sezóně,“ řekl brněnský kouč. Zároveň pochválil dobře odvedenou práci kondičního trenéra David Neruda, díky které družstvo opět zvládlo hodně náročný režim.

KP Brno už příští týden čeká další náročný a kvalitní turnaj, tentokrát v polském Bielsku Biala. „Hráčky teď musí dobře zregenerovat. Náš turnaj nám připravil dobré podklady pro následný trénink a společnou práci. Družstvo musí být víc a víc soudržné a týmové, aby nabylo vnitřní síly a dokázalo zvládnout i obtížná období sezóny,“ zdůraznil Marek Rojko.

 

Výsledky Grand Prix Brno 2017 a konečné pořadí:

GPM results

Nejlepší hráčky turnaje:

KP Brno - Ivana Zburová
SC Potsdam - Ivona Svobodníková
KBM Branik Maribor - Sara Najdič
Vasas Budapest - Kayla Haneline

 

Barbora Mertová
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT