7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky z evropských pohárů vyřazeny, nyní je čeká domácí pohár

 Volejbalistky KP Brno o víkendu sehrály odvetné utkání Vyzývacího poháru v řeckém Pireu. Podle očekávání se jim zázrak v podobě vítězství nepovedl, naopak si přivezly hladkou porážku 3:0 a v poháru končí. Již dnes však vstupují do Českého poháru, úvodní čtvrtfinálové utkání sehrají v Prostějově.

 

 

 Challenge Cup, 2. kolo, odvetné utkání

Olympiakos Piraeus - VK KP Brno 3:0 (17,9,21)
Rozhodčí: Rusinoiu, Vlad (Rumunsko), Čas: 72 minut, Diváci: 120

Pro zachování postupových nadějí bylo nutné, aby Brňanky v odvetě v Řecku vyhrály. To se však nenaplnily, naopak odjíždějí s hladkou porážkou 3:0. Odvetné utkání jim zkomplikovala i marodka v týmu, do Řecka neodcestovala Markéta Tomanová, do utkání nezasáhla Tereza Tobiášová a v den utkání zdravotní komplikace postihly i první nahrávačku Šárku Kubínovou. V improvizované sestavě neměly Královopolanky příliš nadějí a vyjma třetího setu je domácí hráčky jasně přehrály.

"S vyřazením jsme tak trochu počítali. Řecký tým byl kvalitativně lepší, nehledě na to, že jsme odvetu nemohli hrát v nejsilnější sestavě. Je to pro nás cenná zkušenost, doufám, že ji zúročíme v lize," prohlásil po návratu brněnský trenér Miroslav Čada.

Zatímco evropský pohár pro Brno pro letošní sezónu skončil, už dnes pro ně začíná další soutěž. Ve čtvrtfinále domácího poháru nastoupí na hřišti Prostějova. Zahájí tím sérií tří vzájemných utkání, poněvadž ke stejnému soupeři zamíří i v sobotním extraligovém utkání, v předvánočním týdnu je pak čeká domácí pohárová odveta. Tabulkové postavení spíše favorizuje ambiciózního nováčka soutěže, byť Brňanky zřejmě mohou využít silnější sestavu, než měly k dispozici v Řecku.

"I když favoritem nejsme, rozhodně neskládáme zbraně předem. Do Prostějova nejspíš odjedou i všichni naši marodi, i když zřejmě ne všichni nastoupí. Pozitivní pro nás je, že jejich stav včetně Tomanové se lepší," uzavírá trenér Čada. 

foto: Richard Wiesner


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT