7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Zburová: Dnešní zápas jsme si bohužel prohrály samy

Ostrava

Královo Pole v sobotu vyrazilo k těžkému zápasu do Ostravy, a i když tam výborně odehrálo první set, na vítězství to nestačilo. Brno tak odjíždí z ostravské palubovky bodově s prázdnou. „Náš klub, který má ambice být ve špičcce extraligy, musí hrát proti Ostravě celý zápas o výhru. My jsme dnes odvedli skvělou práci v prvním setu, ale na naši výkonnost je to málo," litoval po utkání Marek Rojko.

Podobně se k duelu s Ostravou vyjádřila i Ivana Zburová: „První set jsme soupeřky nepustily k ničemu. V tom druhém jsme ve střední pasáži dostaly šňůru bodů a to byl moment, kdy jsme se rozpadly a začaly dělat chyby. A co je nejhorší - přestaly jsme hrát a začaly se trápit," zlobila se brněnská kapitánka. „Tahle prohra nás hodně mrzí, protože jsme si dnešní zápas prohrály my samy, nebylo to tím, že by byl soupeř lepší," dodala.

V prvním setu přitom Brno od začátku zářilo na servisu a skvěle dodržovalo taktiku obrany domácích útočnic. Svůj několikabodový náskok tak Královo Pole udrželo až do konce úvodního dějství, které vyhrálo 25:20 (z pohledu Brna). Následující sada měla do poloviny stejný průběh jako ta předchozí. Pak ale Ostrava zatlačila na servisu, dostala se před KP Brno a pozornou hrou si dokráčela až k výhře v druhém setu.

Třetí sada se nesla ve stejném duchu - brněnské hráčky přestaly riskovat v útoku a Ostrava naopak tlačila do servisu. Naděje ještě vysvitla po druhém technickém time outu, kdy se Brno dotáhlo na rozdíl jediného bodu (17:18), ale další sérií tří nevynucených chyb královopolské volejbalistky dovolily soupeřkám znovu se nadechnout a zvítězit i tentokrát. Ve čtvrtém dějství si Ostrava vybudovala pětibodový náskok hned v úvodu a Brno už na to zareagovat nedokázalo. Při podání Valkové se navíc vedení rozrostlo až o osm bodů. Set tak skončil poměrem 18:25 a znamenal konečnou výhru domácího týmu.

„Některé naše hráčky i celé družstvo teď musí akceptovat tlak na výsledky, a proto budeme vzniklou situaci adekvátně vyhodnocovat. Ale sezóna teprve začala, a tak je potřeba k tomuto období přistoupit. Nicméně já očekávám důležitou reakci hráček ve čtvrtečním zápase s Olomoucí," zdůraznil Marek Rojko.

 

KP BRNO – Ostrava 1:3 (25:20, 19:25, 20:25, 18:25)

 
Barbora Mertová
Foto: Míša Doležalová
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT