7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Série porážek pokračuje

 Brněnské volejbalistky nepřerušily svou sérii porážek. V Českém poháru vyrazily na půdu silného Prostějova a své soupeřky nepřekvapily. Jednoznačná porážka 0:3 poněkud komplikuje jejich postupové možnosti a v odvetě, která se koná 19. prosince v 18 hodin v domácí hale na Vodově ulici, budou mít před sebou velmi obtížnou úlohu.

 

 

Čtvrtfinále Českého poháru

VK Prostějov - KP Brno 3:0 (17, 18, 22)
Rozhodčí: Dvořák a Pavelek. Čas: 69 minut. Diváků: 500.

Sestavy
Prostějov: Krupníková, Gogolová, Soaresová, Gõnciová, Ryšavá, Gáliková, libero Fraňková - Kadlecová, Měrková, Sajdová, Minářová.
Brno:  Kubínová, Hanusová, Mikysková, Tomanová, Kulísková, Goliášová, libero Tobiášová - Fiedlerová, Onderková, Formánková.

Hned po návratu z Řecka vstoupily Královopolanky do Českého poháru. Los k nim příliš milosrdný nebyl, ve čtvrtfinále se potkaly s ambiciózním Prostějovem. Brňanky na Hanou rozhodně necestovaly v roli favoritek, hlavním cílem spíše bylo své soupeřky co nejvíce potrápit a napravit reputaci z řeckého vystoupení. Ani jedno se příliš nevydařilo.

Prostějovanky hned od začátku zatlačily své soupeřky tvrdým servisem a poté na síti dokázaly uhlídat brněnské smečařky. Brňanky neměly příliš možností jak hru změnit, protože se špatnou přihrávkou se potýkaly celý zápas. Obraz utkání se vyrovnal až ve chvíli, kdy prostějovské družstvo prostřídalo svou sestavu. Pozitivem zápasu pro Brno byl alespoň fakt, že se na hřišti znovu objevily všechny uzdravující se hráčky, hlavně tedy Tomanová s Tobiášovou. Královopolské volejbalistky tak prodloužily sérii porážek na čtyři. Je pravdou, že proti Prostějovu ani Řekyním v poháru favoritkami rozhodně nebyly, na druhou stranu každá série je nepříjemná. O to je horší fakt, že se Brňanky o víkendu do Prostějova znovu vracejí, tentokrát k extraligovému utkání. Věřme, že tentokrát domácím úlohu favoritek zkomplikují více, než tomu bylo v poháru.

Ohlasy po utkání

Miroslav Čada, trenér KP Brno:  "Celý zápas jsme se potýkali s příhrávko, soupeř nás zatlačil servisem. Po špatném příjmu jsme se těžko prosazovali v útoku. Soupeř přijímal dobře, proto podobné problémy v útoku neměl a my jsme nedokázali prostějovské útoky ubránit. Herně jsme dnes byli slabší a domácí jednoznačně vyhráli. Výsledek nám do odvety příliš šancí nedává."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT