7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp poražen bez ztráty setu, domů vezeme tři body

Olymp2

Královo Pole v sobotu v podvečer nenechalo na palubovcce pražského Olympu nikoho na pochybách o tom, že chce nad tímto týmem zvítězit stejně jako v loňském čtvrtfinále. A rozhodnuto bylo už za 73 minut - brněnské hráčky nad Olympem vyhrály poprvé v letošní sezóně bez ztráty jediného setu a vezou si domů tři extraligové body. „V první řadě jsem rád, že jsme dnes ukázali výkonnostní rozdíl. Ale vyhrát na Olympu 3:0 je vždycky cenné. Celý zápas jsme udržovali na hřišti dobrou atmosféru, družstvo bojovalo a jako tým jsme dnes předvedli hodně dobrých věcí,"  pochvaloval si po zápase Marek Rojko.

„Zlepšují se nám mladé hráčky, dnes ale i ty zkušené a klíčové odehrály velmi dobré utkání," dodal.

Po ospalém začátku prvního setu Královo Pole přitvrdilo na útoku krajních hráček, dostalo se v úvodní sadě do vedení a bez problémů si ho pohlídalo až do koncovky setu (25:20 z pohledu Brna).

Rozehrané Brno pokračovalo ve své jízdě i v sadě číslo dvě. Na straně domácích držela krok jenom Klára Melicharová, která ale svoji pestrou hrou dokázala bodovat jako jediná. Na výhru v druhém setu to tím pádem Praze nestačilo, a tak ji Brno ovládlo poměrem 25:18.

Ve třetím dějství se Královo Pole ujalo brzy pětibodového vedení - domácí se ještě snažily zareagovat  a srovnaly na 13:13. Brno ale zavčas zpozornělo, sérií bloků opět odskočilo, a dovedlo i tento set až k vítězství 25:17.

„Celý dnešní zápas jsme měly pod kontrolou a  jsme moc rády, že jsme zvítězily 3:0," usmívala se po utkání kapitánka Ivana Zburová.

 

KP BRNO – Olymp Praha 3:0 (25:20, 25:18, 25:17)

 

 
Barbora Mertová
Foto: Míša Doležalová
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT