7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První cíl sezóny splněn! A tím je Final Four Českého poháru

DR270498

Před dnešním odvetným duelem Českého poháru se Šternberkem dělily volejbalistky Králova Pole od postupu do Final Four této soutěže dva vyhrané sety. A rozhodnuto bylo v Brně rychle - královopolským hráčkám stačilo pouhých 41 minut na to, aby stvrdily ve Final Four svou účast. Tým Marka Rojka měl navíc z postupu radost dvojnásobnou: závěrečný turnaj Českého poháru totiž bude ve dnech 3. a 4. února 2018 pořádat v hale na Vodově právě KP Brno.

„Dnes jsme potvrdili výkonnostní rozdíl mězi oběma týmy a splnili jsme první cíl letošní sezóny, kterým byl postup do Final Four Českého poháru. Pro nás je důležité, abychom na turnaji, který organizujeme, také hráli. Celý náš tým i všichni ostatní se mohou určitě těšit na velmi kvalitní akci," usmíval se po zápase Marek Rojko.

Z vítězství se radovala i kapitánka Ivana Zburová: „Jsme moc rády, že jsme dnes vyhrály a postoupily jsme do Final Four. V prvních dvou setech jsme nastoupily naprosto koncentrovaně a měly vše pod kontrolou. Ve třetí sadě nám nevyšel úvod, ale pak pomohl servis střídající Anny Suché, dotáhly jsme čtyři body a koncovku si už pohlídaly."

Královo Pole vlétlo do zápasu rychlým vedením 8:3 a postupně si na soupeřky vytvořilo tlak, kterému Šternberk marně vzdoroval. První a druhá sada tak měla naprosto shodný scénář s podobným výsledkem, kdy hostující uhrály v prvním dějství pouhých 10 bodů a v sadě číslo dvě bodů 13.

Ve třetím setu, který už na postupu Brna do Final Four nemohl nic změnit, se Šternberk ujal vedení 3:9, domácí volejbalistky ale postupně dorovnaly až na 15:15. Konec setu už se pak nesl jasně v režii domácích, které ho vyhrály poměrem 25:18.

„Do základní sestavy jsme v tomto utkání vrátili Flaviu Assis a Gabrielu Kopáčovou. Dnes s námi na liberu odehrála zápas Daniela Digrinová, protože Nikola Vaňková je nemocná, takže jsme využili i některá témata, která budou směřovat k sobotnímu zápasu s Libercem. Jsem moc rád, že jsme zvládli třetí set, kde jsme Šternberk po příchodu Anny Suché dostali pod tlak a otočili skóre," zhodnotil vývoj zápasu Marek Rojko.

 

KP Brno -TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:10, 25:13, 25:18)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT