7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

LP SALO potvrdil v Brně svoje kvality, Královo Pole na něj nestačilo

Salo

Volejbalistky Králova Pole mají za sebou úvodní vystoupení v CEV Cupu. Že se v úterý nejednalo o úplně běžný volejbalový zápas bylo v hale na Vodově poznat hned na první pohled - utkání evropského poháru totiž doprovázela velmi slušná divácká kulisa. Tým Marka Rojka ale i přes mohutnou podporu svých fanoušků na svého soupeře - finského mistra LP SALO, nestačil a prohrál s ním 0:3 na sety. Šanci na reparát bude mít Královo Pole 10. ledna 2018 ve Finsku.

 

„Od úplně prvního míče jsme dnes byli zakřiknutí, naše družstvo jako by úplně nevědělo s kým bude hrát, protože finský volejbal hrozně moc lidí podceňuje a dělají obrovskou chybu. Tim co to nezažili, neznají tamější zázemí, takže holky byly překvapené vůbec jak se zápas vyvíjí. Od druhého setu už jsme vycítili, jak na ně hrát, ale bylo jasné, že i tak na soupeře úplně nemáme, což je potřeba akceptovat. Potvrdilo se, že finský mistr je velmi dobrý a sehraný tým, který přijel do Brna výborně připravený," zhodnotil soupeřky Marek Rojko. „Výsledek mě samozřejmě mrzí, myslel jsem, že dnes můžeme hrát o vítězství, ale během utkání jsem už věděl, že na výhru to dnes bude velmi velmi těžké. Otázka je, jak by se zápas vyvíjel, kdybychom zvládli druhý set, ale to se nestalo. Soupeř byl dnes lepší," dodal.

„V úvodním setu jsme nastoupily s přílišným respektem, což nebylo potřeba.V druhé sadě jsme začaly bojovat a hrát co umíme a je veliká škoda koncovky tohoto setu, kde jsme se tahaly o vítězství. Finské hráčky dnes měly výborný servis, v této činnosti nás úplně převýšily a my jsme si s tím bohužel neporadily. Ale v zápase jsme ukázaly obrovskou bojovnost," uvedla po zápase kapitánka Ivana Zburová.

Královpolský A-tým nastoupil bez Gabriely Kopáčové, která si léčí výron kotníku, a celému zápasu tak přihlížela jenom z lavičky. První set se nesl jasně ve finské režii, hostující Salo podržel zejména skvělý servis, kterému Brno bohužel nedokázalo čelit. Úvodní sada tak skončila už za 19 minut poměrem 8:25.

Druhé dějství mělo o poznání vyrovnanější průběh, finské hráčky si na jeho začátku vytvořily mírný bodový náskok, Brno se na ně ale dotáhlo (14:13). Boj na obou stranách o každý míč pokračoval do stavu 17:17, kdy se Salu podařilo odskočit o dva body. Volejbalistky Králova Pole ještě srovnaly (22:22), hostující hráčky ale následnou koncovku sady ustály lépe - první setbol (23:24) sice ještě nevyužily, druhý už ale vyzněl v jejich prospěch, a tak se v Brně ujaly vedení 0:2 na sety.

Sadu s pořadovým číslem tři začaly lépe domácí (6:3), Finsko ale při podání Kertu Laak otočilo (6:8). Brno se však nevzdalo a bojovalo dál (15:15). Poté se postavila na servis opět finská hráčka Kertu Laak a její tým rázem vedl 15:18. Finský náskok už pak byl nad síly Králova Pole, které nakonec prohrálo i třetí set 20:25.

„Dnes to byla výborná škola pro dvě tři naše mladé hráčky, pro Danielu Digrinovou či Pavlu Meidlovou jsou to obrovské investice do jejich kariéry a i proto pohár hrajeme," zdůraznil Marek Rojko. „Poděkování navíc patří všem lidem v klubu a okolo něj, jak zápas propagovali, a přilákali tak do haly více diváků, což si volejbal určitě zaslouží," dodal.

KP Brno-LP SALO 0:3 (8:25, 24:26, 20:25)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT