7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V posledním zápase před Vánoci si KP Brno nadělilo tři body

DR179119

Volejbalistky Králova ve svém posledním vystoupení v letošním roce zvítězily na domácí palubovce nad Šternberkem 3:0 na sety. Tým Marka Rojka tak s 25 body drží před Vánoci v extraligové tabulce čtvrtou příčku, Šternberk je zatím předposlední. „V první řadě jsem rád, že jsme zvládli zápas za tři body, a že při aktuálním zdavotním stavu bylo družstvo zkoncentrované a od půlky setu vždy lepší. Splnili jsme si náš interní cíl, kterým bylo zvítězit do Vánoc ve všech ligových utkáních," usmíval se po utkání Marek Rojko

 

„Teď je důležité si oddechnout a zapracovat trochu na kondici. Hráčky musí i přes volno pracovat zodpovědně, aby měly energii na druhou náročnější část sezóny. Věřím, že se zlepší náš zdravotní stav a po svátcích budeme moci naplno a kompletně trénovat," dodal.

„Dnešní zápas jsme zvládly velmi dobře, měly jsme ho od prvního do posledního setu pod kontrolou. Vítězství 3:0 v posledním zápase tohoto roku nás všechny moc těší," uvedla kapitánka Ivana Zburová.

Domácí si v úvodní sadě vytvořily na začátku náskok tří bodů, na který se Šternberk po celý set marně dotahoval. Brno si navíc pohlídalo koncovku, za stavu 21:18 se na servis postavila Lenka Podhrázká a navýšila se svými spoluhráčkami vedení na 24:18. První setbol ještě Královo Pole nevyužilo, hned ten druhý už ale přesnou smečí na 25:19 zakončila Mojca Pene.

Druhé dějství mělo průběh obdobný – domácí volejbalistky držely opět po celou dobu mírný náskok (8:6, 14:12, 19:17), který se hostujícímu Šternberku podařilo v koncovce setu dotáhnout na rozdíl jediného bodu (20:19). Pak ale předvedla výbornou šňůru na podání Klára Vyklická a hostujícím už její tým nedal šanci (25:19).

Ve třetí sadě se Brno ujalo vedení 5:2, Šternberk ale při podání Lucie Poláškové, bývalé hráčky Králova Pole, srovnal. Hostující družstvo pak drželo s domácími krok a ujalo se i vedení 12:14, svěřenkyně Marka Rojka ale zareagovaly ihned a otočily na 15:14. V druhém technickém time outu tak bylo skóre ještě vyrovnané (16:15), Šternberk ale nezvládl ani třetí koncovku sady a ve zbytku setu uhrál pouhé dva body. Královo Pole si tak po výhře 25:17 připsalo na svoje konto tři extraligové body.

 

VK KP BRNO – TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:19, 25:19, 25:17)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT