7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rusky podle očekávání zvítězily, do odvety je potřeba víc odvahy!

Rusko2a

V úvodním duelu osmifinále CEV Cupu nestačilo Královo Pole na ruský Jekatěrinburg a prohrálo s ním 0:3 na sety. Brněnské hráčky ale ukázaly svou bojovnost i to, že se i s takovým favoritem dá hrát. „Dnes se v praxi potvrdilo, že se tohoto soupeře není potřeba bát, protože má ve vícero apektech i svoje slabiny. Ale respekt a nezkušenost některých hráček způsobily zbytečné chyby a slabý útok. Jsem přesvědčený, že po této zkušenosti budeme doma hrát o hodně líp a s odvahou, a že můžeme vybojovat mnohem lepší výsledek," zdůraznil po zápse Marek Rojko.

 

„Myslím si, že zápas byl celkem důstojný, byly tam dobré věci, ale potvrdily se také limity některých volejbalistek. Pro celý náš tým je to však vynikající zkušenost a já jsem moc rád, že jsme si i navzdory náročnému režimu mohli tohle utkání zahrát. Máme na víc, i když se s tímto stylem nesetkáváme, a i to je bonus evropských pohárů," dodal brněnský kouč.

„Škoda, že jsme do zápasu nastoupily s takovým strachem a respektem, protože jsme neměly co ztrait. Myslím si, že doma  je můžeme potrápit daleko víc a určitě nic nevzdáváme," uvedla po utkání kapitánka Ivana Zburová.

Brno s domácími favoritkami drželo v první sadě krok do prvního technického time outu. Pak ale Jekatěrinburg přeřadil na vyšší rychlost a sérií podání a bloku si vypracoval sedmibodový náskok. Hra ovšem skóre úplně neodpovídala, Královo Pole předvedlo velké nasazení i kvalitu v obraně. I přesto sada vyzněla pro domácí 17:25 (z pohledu Brna).

Druhé dějství se neslo v podobném duchu. Set byl plný pohledných výměn, které ale většinou končily ve prospěch domácích, zejména díky větší agresivitě na síti (9:16). Brněnská filozifie, co nejvíc riskovat na servisu nesla své ovoce, ale výraznější přísun bodů bohužel nezaručila (11:25).

Do posledního setu nastoupilo Královo Pole koncentrovaně, ruský kolos hrál naopak nesoustředěně, a tak mohla Nikola Pištěláková servírovat čtyřikrát v řadě, což zajistilo Brnu vyrovnané skóre 7:7. Pak ovšem vzala do rukou vše podávající Harelik a poslala svůj tým do vedení 7:13. Brněnské hráčky začaly mít potíže s příjmem a náskok Ruska narostl až na 9:20. Královo Pole ještě zkorigovalo, ale set už domácí dotáhly až k vítězství 18:25.

„Teď potřebujeme dobře dohrát základní část extraligy a potvrdit možné 3. místo před nadstavbou," uvedl po skončení duelu Marek Rojko. „Chci moc poděkovat za zabezpečení a organizaci naší manažerce Míši Doležalové i ostatním kolegům z realizačního týmu, protože připravit tenot pobyt v tak krátkém čase vůbec nebylo jednoduché. Poslední náročné týdny se navíc už projevují i na zdravotním stavu i v realizačním týmu, takže doufám, že se dáme co nejdřív do pořádku," dodal.

 

KP Brno - Jekatěrinburg 0:3 (17:25, 11:25, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Míša Doležalová

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT