7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov podruhé poražen

 Poslední středa před vánočními svátky byla termínem odvetného utkání čtvrtfinále Českého poháru volejbalistek. Do Brna přijel vedoucí celek extraligy z Prostějova. I když vysoká porážka z prvního utkání dávala minimální šance na postup, Brňanky utkání předem nevzdaly a dokázaly prostějovské favoritky porazit 3:2.

 

 

Čtvrtfinále Českého poháru volejbalistek

KP Brno - VK Prostějov 3:2 (-19,-20,18,21,12)

Rozhodčí: Grabovský, Gall. Čas: 96 minut Diváci: 100

První utkání 0:3, postupuje Prostějov

Sestavy
Brno: Kubínová, Goliášová, Onderková, Mikysková, Tomanová, Hanusová, libero Drexlerová - Formánková, Kulísková, Tobiášová
Prostějov: Krupníková, Gáliková, Sajdová, Gönciová, Kadlecová, Gogolová, libero Fraňková - Měrková, Soares

Úvod odvetného utkání čtvrtfinále Českého poháru lépe vyšel hostujícím Prostějovankám. Pokaždé v půli prvních dvou setů využily chyb domácích hráček na příjmu a odskočily na rozhodující náskok. Pak se však Brňanky rozehrály, zpřesnily příjem a byly nebezpečnější na servisu. S tím hostující hráčky měly problémy a zcela vypadly z rytmu. Svědčí o tom jednoznačný průběh třetího a první půle čtvrtého setu. Poté se hra vyrovnala. Obě družstva nabídla divákům na české poměry výborný volejbal se spoustou dramatických výměn na síti i obětavých zákroků v poli. O výsledku se rozhodovalo ve zkráceném pátém setu. Brňankám lépe vyšel jeho úvod, otáčely strany za stavu 8:4. Prostějov však stav dotáhnul do vyrovnané koncovky, kterou rozhodlo eso Tomanové a zablokovaný útok hostí. Díky lepšímu poměru setů postupují do dalších bojů prostějovské hráčky. Brněnské hráčky může těšit, že své soupeřky už dvakrát po sobě v sezóně porazily a jsou jediným letošními jedinými přemožitelkami favorizoného družstva Prostějova.


Ohlasy po utkání:

Vladimír Samek, asistent trenéra KP Brno: "V prvních dvou setech nám vůbec nešel příjem, soupeř získal mnoho přímých bodů nebo jsme si špatně přihráli. Poté jsme se v této činnosti zklidnili, navíc se nám začal dařit vlastní servis, se kterým měl Prostějov problémy. V třetím setu nás v útoku táhly Goliášová s Mikyskovou, v pátém v setu pak rozhodující míče uhrávala Tomanová. Celkově jsme rádi, že jsme Prostějov znovu dokázali porazit. I když postup byl prakticky nereálný, každé vítězství s tímto silným soupeřem pomáhá k lepšímu sebevědomí."

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT