7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sezóna vrcholí, čtvrtfinále s Libercem odstartuje již tuto sobotu

27983375 1971009583148423 322549938471888012 o

Play off nejvyšší volejbalové soutěže žen je za dveřmi! KP Brno se v jeho čtvrtfinále střetne s Libercem, tedy s týmem, který je v letošní sezóně extraligovým nováčkem. „K Liberci máme respekt, je to nový klub s jasnými investicemi, svou sílou, slabými i silnými stránkami. Naše čtvrtfinále asi bude nejvyrovnanější ze všech. Jsem ale přesvědčený, že Královo Pole tuhle těžkou sérii zvládne,“ avizoval před začátkem play off brněnský kouč Marek Rojko.

„Pro mě a celý realizační tým nastává nejpodstatnější část sezóny. Já v celé své dosavadní kariéře vždy rozlišuji mezi dlouhodobou soutěží a play off. V něm platí rozdílné principy, nastavení i prožívání. Vše, co se odehrálo doteď, jenom vyprofilovalo charakter družstva. Rozhodne týmovost, emoce, osobnosti hráček, odvaha, maximální spolupráce a oddanost společnému cíli. A tím je potvrzení naší pozice mezi nejlepšími extraligovými družstvy,“ zdůraznil Rojko.

Jeho tým se i přes nadstavbu, která skončí teprve tento čtvrtek, na play off už pečlivě připravuje. Start prvního čtvrtfinálové souboje na sebe totiž dlouho čekat nenechá, úvodní duel sehraje Brno s Libercem už 17. března. „Podstatné je, aby naše družstvo bylo zdravé, odhodlané a připravené mentálně i fyzicky. Všichni v klubu kolem družstva musí své práci důvěřovat a vzájemně lidsky držet spolu v jakémkoli scénáři série. Rozhodně máme hodně zkušených hráček s takovými typy zápasů a můžeme se opřít o kvalitní práci v sezóně. Už od loňského roku navíc usilovně pracujeme na tom, aby zde panovala profesioanlita ve všech směrech a já doufám, že se nám to potvrdí právě v této části sezóny,“ dodal brněnský trenér.

K postupu do semifinále budou muset hráčky Králova Pole nad Libercem třikrát zvítězit. „V play off chceme jít co nejdál. S Libercem to bude boj o každý míč a série asi bude dost vyrovnaná, ale já pevně věřím, že bude mít šťastný konec pro nás,“ uvedla před startem čtvrtfinále kapitánka Ivana Zburová. „Nálada v týmu je dobrá a my už se nemůžeme dočkat, až play off vypukne,“ dodala.

Její slova potvrdil i Marek Rojko: „Na čtvrtfinále se všichni moc těšíme a budeme velmi rádi, když na něj dorazí co nejvíc diváků. Pro ně hrajeme a pro ně pracujeme,“ vzkázal všem fanouškům Rojko.

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT