7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na závěr roku hladké vítězství v Přerově

 Brněnské volejbalistky uzavřely letošní kalendářní rok utkáním 11. kola ženské volejbalové extraligy v Přerově. Na půdě posledního celku tabulky předvedly kvalitní výkon a odvážejí si hladké vítězství 3:0.

 

11. kolo ženské volejbalové extraligy

PVK Přerov Precheza - VK Královo Pole Brno 0:3 (-18,-23,-19)
Rozhodčí: Kovář, Pecháček. Počet diváků: 200. Čas 71 minut

Sestava Brna: Goliašová, Onderková, Mikysková, Tomanová, Hanusová, Kubínová, libero Drexlerová - Formánková, Fiedlerová

K poslednímu utkání letošního kalendářního roku odcestovaly brněnské volejbalistky do Přerova. Přerovské volejbalistky se v letošní sezóně trápí, doposud nepoznaly radost vítězství a krčí se na posledním místě extraligové tabulky. I proto došlo na jejich lavičce k výměně trenérů, do vyšších pater tabulky by je měl pozvednout ex-senický trenér Vladimír Sirvoň,

Naopak Brňanky se v posledních zápasech předvedly v dobrém světle.  V posledních zápasech daly zapomenout na sérii porážek se silnými soupeři (Olympiakos Piraeus, Olymp Praha a Prostějov), naopak dvakrát za sebou porazily Prostějov, i když středeční pohárové vítězství k postupu stejně nestačilo. Očekávalo se tedy, že by zlepšenou výkonnost měly potvrdit i v Přerově, byť se jim v letošní sezóně na hřištích soupeřů příliš nedaří a zápasy bývají až nad očekávání vyrovnané.

V Přerově však bylo hned od začátku zřejmé, kdo je favoritem utkání. Brňanky nastoupily opět v lehce pozměněné sestavě. Oproti poháru se na libero vrátila Drexlerová, na smeči hrála Markéta Tomanová, odpočívala Tereza Tobiášová. Hlavní rozdíl mezi soupeři byl v kvalitě útoku. I když obě družstva měla podle statistik srovnatelný příjem, brněnské smečařky se dokázaly lépe prosazovat. Většina útoků šla přes Soňu Mikyskovou, ale i Jana Goliášová s Markétou Tomanovou se dostaly přes 50ti procentní úspěšnost, což byla hranice, kterou žádná z domácích hráček nepokořila. Brňanky byly volejbalově lepší prakticky ve všech fázích zápasu. Výjimkou byl druhý set, ve kterém domácí hráčky dokázaly stáhnout brněnské vedení na stav 23:23. V koncovce však pevnější nervy prokázaly hostující hráčky a zvýšily stav utkání na 2:0. Především díky vyrovnanosti brněnského útoku dokázaly Brňanky hlace zvítězit 3:0, čímž si při překvapivé prohře pražského Olympu ve Frýdku-Místku pojistily druhé místo v tabulce.

Ohlasy k utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "V utkání jsme byli lepší. Dokázali jsme soupeře ubránit v poli, především jejich nejúdernější hráčku Remešovou. Naopak náš útok dnes zahrál dobře, lépe jsme se prosazovali, proto si odvážíme jednoznačné vítězství."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT