7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov byl v úvodním duelu semifinále nad síly Králova Pole

017 DR172167

Semifinálová série mezi Královým Polem a Prostějovem má za sebou úvodní zápas. Brněnské hráčky k němu vycestovaly na palubovku Prostějova a na svoje soupeřky tam bohužel nestačily. Prostějov si tak po výhře 3:0 na sety připsal na svoje konto první vítězný bod. „Soupeř nás dnes extrémně zatlačil na podání a nedál nám šanci ani minutu. To jsme ale věděli a to je jejich zbraň. Zkoušeli jsme různé formace na přihrávce, bohužel to nevyšlo. Hráčky se navíc nedržely připravených témat. Doma musíme hrát jinak," zdůraznil hlavní kouč Marek Rojko.

 Dnes jsme podaly slabý výkon. Prostějov velmi dobře podával a my jsme se s tím neuměly vyrovnat. V domácím zápase musíme o hodně víc riskovat na servisu a být agresivnější v útoku," dodala kapitánka Ivana Zburová.

Královo Pole zaskočil výborným servisem Prostějov hned v úvodu utkání. Přehnaný respekt k soupeři navíc hostujícímu Brnu svazoval ruce, a tak se královpolské volejbalistky v pvním setu vůbec nedostaly do optimálního tempa. Brněnské akce často končily na kvalitním prostějovském bloku nebo vlastní chybou a set vyzněl pro domácí jednoznačně 12:25 (z pohledu Brna).

Druhý set pokračoval v podobném duchu. Trenér Rojko sice zamíchal sestavou a hledal lepší složení svého týmu, brněnské hráčky ale recept na bezchybnou hru domácích hledaly marně (14:25). Na začátku třetí sady pomohl brněnský trenér družstvu výměnou univerzálky a smečařky. Simoně Janečkové se pak povedlo pár dobrých bloků a Královo Pole se při podání kapitánky Ivany Zburové přiblížilo soupeřkám na rozdíl tří bodů. Kvůli své nedůsledné hře ale Brno bohužel přišlo o možnost zdramatizovat ještě koncovku a prohrálo třetí set poměrem 18:25.

 

KP Brno-Prostějov 0:3 (12:25, 14:25, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT