7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno v Ostravě sahalo po obratu, na vítězství ale nedosáhlo

DR181501

Hned úvodní souboj o bronz mezi Královým Polem a Ostravou potvrdil, že zápasy mezi oběma těmito týmy budou napínavou podívanou od začátku do konce. Ostravské volejbalistky se totiž sice doma ujaly vedení 2:0 na sety, hráčky Králova Pole ale dokázaly srovnat krok a následující dvě sady braly pro sebe. O vítězi tohoto duelu tak rozhodoval až tie break, který se lépe vydařil Ostravě. Odveta je na pořadu ve středu v hale na Vodově a tým Marka Rojka do ní naskočí s jednoznačným cílem: srovnat sérii na 1:1 a prodloužit ji až do třetího rozhodujícího utkání.

„Myslím si, že tento zápas byl kvalitou velmi slabý, čímž ale nechci snižovat hodnotu výhry Ostravy. Ale upřímně 44 chyb z naší strany je extrém a je vůbec zajímavé, že jsme odehráli 5 setů. Na druhé straně se naše družstvo dokázalo zvednout a ve třetí i čtvrté sadě bylo trpělivější, což byl důvod obratu. V tie breaku jsem do stavu 4:3 cítil, že o vítězství můžeme hrát, ale potom jsme sérií našich špatných řešení dali Ostravě lehce set. S hráčkami si to projdeme a já věřím, že při rozvážnějších řešeních a zlepšeném podání v naší hale, budeme bojovat o bronz za týden znovu tady v Ostravě," zhodnotil úvodní duel Marek Rojko.

„Dnes jsme udělaly strašně moc chyb, i přesto jsme však dokázaly srovnat sety na 2:2. Je veliká škoda tie breaku... Určitě se ale chceme do Ostravy vrátit zpět," dodala kapitánka Ivana Zburová.

Do prvního setu vstoupily oba týmy zakřiknutě a s očekáváním, s čím příjde soupeř. Celou sadu provázel veliký risk na servisu. Družstvo, které podávalo, většinou i bodovalo. Královu Poli se bohužel do hry vmísilo 7 chyb, které dopomohly k zisku setu Ostravě.

Ve druhé sadě byly domácí o krok napřed a svou agresivní hrou na síti držely Brno pod tlakem. V půli setu se sice Královo Pole chytlo a do druhého technického time outu vstupovalo s dvoubodovým náskokem. Následné triviální chyby Brna a dobré bloky domácích však stály tým Marka Rojka nejenom vedení, ale i druhý set (20:25 z pohledu Brna).

Ve třetím dějství se Královo Pole zvedlo a začalo hrát reálně to, na co má. Odměnou mu byl zisk sady poměrem 25:21. Sada s pořadovým číslem čtyři byla od začátku vyrovnanou partií. Brno se oklepalo z nervozity a začalo domácím velmi vážně konkurovat v bojovnosti. Benefitem hostujících hráček navíc bylo více fyzických sil, a to vyústilo i v lépe zvládnutou koncovku pro Brno (25:20).

Rozhodující tie break byl srovnaný do stavu 4:4. Pak domácí hráčky našly sílu ukončovat bodové balóny a věřily si na servisu. Také si pohlídaly jinak bezchybnou Nikolu Pištělákovou. Královo Pole už tomuto tlaku vzdorovat nedokázalo a zkrácenou hru prohrálo 6:15. První bod v sérii zápasů o bronz tak po vítězství v pětisetové bitvě patří Ostravě.

 

KP Brno-Ostrava 2:3 (21:25, 20:25, 25:21, 25:20, 6:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT