7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V moravském derby Olomouc poražena

 V prvním extraligovém utkání po Novém roce porazily brněnské volejbalistky družstvo Olomouce 3:1. Vítězstvím se posunuly na druhé místo tabulky za vedoucí Prostějov.

 

12. kolo ženské volejbalové extraligy

KP Brno - UP Olomouc 3:1 (17,-24,17,23)
Rozhodčí: Hudík, Grabovský. Čas: 89 minut Diváci: 200

Sestavy:
Brno: Tomanová, Hanusová, Mikysková, Tobiášová, Hasalíková, Kubínová, libero Tomanová - Onderková, Fiedlerová, Bradáčová, Jelínková
Olomouc: Dedíková, Piňosová, Gregorová, Chalcarzová, Nachmilnerová, Mátlová, libero Maléřová - Langová, Janečková, Oborná

Utkání, ve kterém se s brněnskými diváky loučila Martina Hudcová a zároveň se představila nová brněnská jarní posila Hasalíková, nabídlo vcelku vyrovnanou podívanou, ve které se střídaly světlé okamžiky s množstvím nevynucených chyb. V úvodu sice olomouckým hráčkám trvalo, než se na hřišti rozkoukaly, pak se ale domácím Brňankám vyrovnaly a podařilo se jim i ukořistit jeden set. V rozhodujících chvílích však byly Hanačky méně důrazné a nepřesné. Naopak Brňanky od třetího setu zlepšily obranu na síti a méně se už trápily v útoku. O jejich vítězství rozhodl až úspěšný útok asi nejlepší hráčky na hřišti Mikyskové. Vítězstvím se Brno posunulo na druhou příčku za vedoucí Prostějov.

Ohlasy po utkání:
Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Projevila se na nás delší přestávka, náš výkon byl velmi nervózní. Po celý zápas nás trápila produktivita útoku, která byla dost slabá. Více se prosadila jen Mikysková a kladem byla Hanusová na bloku. Do dalších zápasů musíme však zlepšit hru středem."

Jiří Teplý, trenér Olomouce: "Odehráli jsme vyrovnaný zápas, v rozhodujících momentech nás však srazil slabý důraz a vlastní chyby. Příkladem toho byl třetí set, kde jsme soupeřky nechaly v koncovce uhrát sedm bodů v řadě."

Tereza Tobiášová, KP Brno: "Předvedly jsme dnes trochu utrápený volejbal, ale lépe jsme vždy sehrály koncovky setů. Od třetího setu už jsme lépe blokovaly i útočily, což nám pomohlo k vítězství."

Foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT