7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Těsné koncovky rozhodly o vítězství v Ostravě

 Brňanky sice ve 13. kole extraligy na půdě Ostravy ztratily první set, pak ale prokázaly více klidu ve vyrovnaných koncovkách těch dalších. Po vítězství 3:1 udržely krok s vedoucím Prostějovem, navíc při nečekaném zaváhání Olympu zvýšily svůj náskok na zbylé pronásledovatele.

 

 

13. kolo ženské volejbalové extraligy

TJ Mittal Ostrava - VK Královo Pole Brno 1:3 (16,-23,-24,-20)
Rozhodčí: Blažek J., Kovář V. Diváci: 180. Čas: 95 min.

Sestava Brna: Fiedlerová, Hanusová,Tobiášová, Mikysková, Hasalíková, Jelínková, libero Tomanová - Goliášová, Onderková, Kubínová, Drexlerová

Po předchozím vítězství nad Olomoucí čeká Brňanky šňůra tří utkání na hřištích soupeřů. Hned v sobotu vyrazily do Ostravy, které patřilo čtvrté místo v tabulce. Ostravanky v minulém kole na domácí palubovce prohrály s Přerovem a určitě si chtěly v utkání s loňským mistrem vylepšit reputaci. V prvním setu byly lepším týmem na hřišti a po zásluze hladce získaly vedení v utkání. V brněnském družstvu poprvé v sezóně nastoupila nahrávačka Jelínková a chvíli trvalo, než se se spoluhráčkami sehrála. I začátek druhého setu patřil Ostravankám, od stavu 16:13 pro Ostravu se ale Brňankám povedla série sedmi bodů, díky které se podařilo srovnat vývoj utkání. Podobně i ve třetím setu nedokázaly moravskoslezské hráčky proměnit nadějné vedení v zisk setu, tentokrát v koncovce vedly až 21:17. Po těchto dvou promarněných koncovkách odpor domácích ustal a Brňanky si odvážejí vybojované vítězství 3:1. O jejich úspěchu rozhodla větší produktivita v útoku, tradičně úspěšná byla Mikysková, k ní se přidala i Fiedlerová. Více se dařilo i Hasalíkové, která po útoku středem přispěla důležitými body.

Brňankám nadále patří druhé místo v tabulce, v příštím kole odjíždějí na půdu pražské Slavie

Ohlasy po utkání

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Domácí nás zatlačili servisem.Ve vyrovnaném utkání rozhodl náš lepší útok. Podařilo se nám střídání s Drexlerovou, která měla posílit hru zadní řady. S vítězstvím jsem spokojen, oproti předchozímu utkání jsme vylepšili útočnou hru."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT