7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno vycestovalo na mezinárodní turnaj do Polska

KP Gliwice

Polské Gliwice hostily od pátku do soboty mezinárodní volejbalový turnaj, kterého se zúčastnil i královopolský A-tým. Brněnské hráčky postupně odehrály tři utkání - kromě domácího družstva se střetly ještě s jedním celkem z 1. polské ligy - s Varšavou. Třetím soupeřem Králova Pole pak byl slovenský extraligový Prešov. Výhra bohužel KP Brnu nebyla v Gliwicích souzena, ač tým Tomáše Samselyho bojoval pokaždé v pěti setech, vítězství mu bohužel v tie breaku třikrát uniklo. „Turnaj splnil svůj účel, odehráli jsme 15 setů za méně jak 24 hodin, ale i když jsme prohráli všechny tie breaky, předvedli jsme i pěkné momenty. Je na čem stavět," zhodnotil hru svých hráček brněnský kouč.

 

„Je stále vidět, že jsme nově složené družstvo a pořád se sehráváme, ale s každým přibývajícím zápasem se herně poznáváme víc a víc a odvádíme lepší výsledky," uvedla po skončení turnaje blokařka  Kateřina Kvapilová. „Myslím, že poslední utkání proti Varšavě bylo zatím naše nejlepší, i když jsme tie break nevyhrály. Víc mě mrzí prohry v prvních dvou duelech, kde jsme koncovky ztratily vlastnímu chybami. Je stále na čem pracovat, jak herně, tak v komunikaci na hřišti," dodala. 

Podobně turnaj zhodnotila i Američanka Bailey Nichol: „Máme za sebou náročný víkend, protože jsme pokaždé bojovaly v dlouhých pětisetových zápasech. Každá z nás si odpracovala, co měla, samozřejmě musíme ještě řadu věcí vylepšit, ale všechno chce ještě svůj čas," řekla tato nahrávačka.

Na další herní prověrku se svými spoluhráčkami čekat dlouho nebude - příští týden se A-tým do Polska vydá na jiný mezinárodní turnaj znovu a předtím ještě ve středu odehraje utkání s Prostějovem v Kuřimi, u příležitosti otevření nové sportovní haly.

 

 

 

Barbora Mertová

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT