7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na Grand Prix Brno jsme vybojovali třetí místo!

KP Erfurt2

Královopolské volejbalistky skončily na mezinárodním turnaji Grand Prix Brno na třetím místě. V závěrečném nedělním souboji porazily německý tým Erfurt bez ztráty setu, a domácí fanoušky tak potěšily medailovým umístěním. Nejlepší hráčkou KP Brna byla vyhlášena Daniela Digrinová. „Moc jsme se těšili, že si konečně zahrajeme doma. O to víc jsme samozřejmě rádi, že jsme dokázali celý turnaj zakončit vítězstvím, a obsadit tak třetí místo," usmíval se po posledním souboji brněnský trenér Tomáš Samsely. Vítězem Grand Prix Brno je švýcarský tým Neuchatel, který ve finále porazil Vasas Budapešť.

 

Domácí hráčky odstartovaly turnaj výborně, když  porazily ve skupině A slovenskou Nitru 3:0 na sety. V druhém pátečním duelu se pak střetly se švýcarským Neuchatelem, kterému podlehly 1:2 na sety. „Výhra nad Nitrou nás potěšila a určitě i nakopla dál. Neuchatel má vynikající družstvo s několika zahraničními hráčkami na velmi slušné úrovni. Zápas s tímto týmem byl i přes prohru zatím jeden z nejlepších, co jsme doposud v přípravě odehráli," zhodnotil úvodní den turnaj Tomáš Samsely.

Podobně hovořila i brněnská smečařka Pavla Meidlová: „Za výhru s Nitrou jsme moc rády, ale druhé utkání bylo mnohem víc dynamické a dostalo nás trošku víc do varu jak psychicky, tak po fyzické stránce. Věřím, že se konečně dostaneme tam, kde bychom chtěly být," uvedla po prvním hracím dnu Meidlová.

Vzhledem k tomu, že oba zápasy ve skupině odehrál brněnský tým už v pátek, v sobotu ho čekalo rovnou semifinále. V něm se domácí hráčky střetly s budapešťským družstvem Vasas a bohužel na něj nestačily - podlehly mu 0:3 na sety. „Vasas byl v sobotu o level jinde než my, my jsme se zalekli a bohužel jsme s výkonem nebyli spokojení," řekl k semifinálovému duelu brněnský kouč.

„Určitě je před námi ještě hodně věcí, které potřebujeme vylepšit. Musíme se víc sehrát, opravdový volejbal hrajeme teprve necelý měsíc, a tak ještě není všechno úplně automatické. Všechno je hodně nové, učíme se navzájem důvěřovat jedna druhé a ta pravá chemie mezi námi teprve musí přijít," dodala jedna z amerických posil Králova Pola Taylor Fricano.

Chuť si ale brněnský tým spravil v závěrečné bitvě o 3. místo, ve které se v neděli dopoledne utkal s německým Erfurtem. V první setu Královo Pole vyhrálo jednoznačně 25:15, v koncovce druhé sady pak odvrátilo dva setboly a nakonec ji urvalo pro sebe poměrem 27:25. Třetí dějství se rozhodovalo opět až v závěru a domácí hráčky koncovku znovu zvládly výborně (25:22). „Dnes jsme si vynahradili včerejší nepodařené semifinále, Erfurt má určtiě nespornou kvalitu a my jsme zápas vyhráli vlastní hrou a bojovností," pochválil své svěřenkyně Tomáš Samsely.

„Naše konečná výhra je určitě pozitiviní, jsem moc ráda, že jsme dokázaly překonat naše včerejší neshody na hřišti. Na závěr turnaje to byl asi náš nejlepší zápas, což je nejdůležitější před začátkem extraligy. Samozřejmě je pořád co zlepšovat a na čem pracovat," dodala domácí blokařka Klára Vyklická.

 

Finále:

NUC Neuchatel-Vasas Budapešť 3:2 (23:25, 34:32, 25:19, 19:25, 15:12)

 

Utkání o 3. místo:

KP Brno-SW Erfurt 3:0 (25:15, 27:25, 25:22)

 

Utkání o 5. místo

Salzburg-UFK Nitra 2:1

 


 

Barbora Mertová

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT